dimecres, 15 de desembre del 2010

Recomanacions de llibres per Nadal

Aprofitant que s'apropen les tan anhelades vacances de Nadal, des de la biblioteca i la mediateca de l'escola us volem fer algunes recomanacions de llibres per si aquests dies teniu temps per llegir. Totes les obres que trobareu a continuació són novel·les dirigides al públic adult i que podeu trobar a la nostra biblioteca i mediateca:

- Contra el vent del nord, de Daniel Glattauer:
El llibre només recull els correus electrònics que s'envien dues persones que no s'han vist mai físicament, però que a mesura que es coneixen a través de les paraules senten créixer dins seu l'atracció d'un vers l'altre. Tal com trobem a la contraportada: "Like rep un correu electrònic per error i el respon. L'Emmi li agraeix que ho faci. Sense ser conscients del que vindrà comencen a intercanviar una sèrie de correus amb un humor intel·ligent, que et fa somriure i que t'atrapa. Comences a llegir i no el pots deixar i encara en vols més. Després de setmanes de correus amunt i avall, l'Emmi, casada i amb dos fills sobrevinguts, i en Like, que es recupera d'una relació trencada, estableixen una relació que va més enllà de les paraules i el teclat, no es veuen ni es toquen però se senten. Podran resistir tots aquests sentiments una trobada física? La màgia desapareixerà?".

- Cada set onades, de Daniel Glattauer:
Es tracta de la continuació de Contra el vent del nord. Ara els protagonistes ja s'han trobat cara a cara. Pot ser que la màgia que els correus electrònics han establert entre ells desaparegui quan posin rostre i cos als textos? O potser l'atracció encara serà més intensa?

- El sopar, de Herman Koch:
Una narració inquientant, molt ben escrita, on l'autor s'inspira en el crim del caixer automàtic de Barcelona per muntar una història on es posa a prova fins on es pot arribar per protegir un fill i alguna cosa més...

- La casa del propòsit especial, de John Boyne:
Mentre acompanya la seva muller Zoya, que agonitza en un hospital de Londres, Georgi Danilovich Yáchmenev rememora la vida que han compartit durant sesenta-cinc anys, una vida marcada per un gran secret que mai ha sortit a la llum.

- Màrmara, de Maria de la Pau Janer:
Obra que va obtenir el premi Sant Joan l'any 1993. Màrmara és una recreació del mite de la bella i la bèstia. Una noia jove arriba a Mallorca per organitzar-hi una exposició. Coneix un artesà, més aviat lleig i ja gran, que ha creat una peça d'orfebreria meravellosa: un anell amb propietats màgiques que només posseirà la dona que ell escollirà. L'encontre entre la bella i la bèstia –entre la bellesa i la saviesa- crearà la màgia de l'amor. Un amor estrany i difícil que no sap com fer camí.