dilluns, 17 de novembre del 2014

19a Setmana de la ciència.Dimarts

Edifici: CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de lObra Social ”la Caixa” que obrí les seves portes el 25 de setembre de 2004, ocupa les instal·lacions del que fou el primer Museu de la Ciència interactiu d’Espanya, inaugurat el 1981. La història va començar fa més d'un segle, l'any 1904, amb la construcció de l'edifici modernista obra de l'arquitecte Josep Domènech i Estapà, amb l'objectiu d'allotjar l'asil Empar de Santa Llúcia, en funcionament fins al 1979, moment en què va ser remodelat i ampliat per Jordi Garcés i Enric Sòria per albergar-hi el Museu de la Ciència de la Fundació "la Caixa". La reforma posterior, a fi i efecte de convertir-lo en el centre CosmoCaixa, ha estat obra dels arquitectes Robert i Esteve Terradas.


Museu:
El cosmocaixa és un museu on podem experimentar i conéixer conceptes de física, química, biologia i altres sempre des d'una vessant lúdica i manipulativa.
Si teniu oportunitat d'anar-hi no us perdeu la visita al planetari o el Toca, Toca! i Atenció!! En èpoques de vacances escolars fan tallers on vosaltres podeu fer ciència amb tota la família.

Trobareu més informació Cosmocaixa.

La Rosseta i el Philae, el primer aterratje de la història sobre un cometa

La ESA (agència especial europea) fa deu anys que va enviar a lespai la seva nau Rosseta, amb la missió dexplorar el cometa 67P,  ( que podeu veure en aquest vídeo animat adjunt), finalment el dia 12 de novembre, la seva sonda Philae va poder aterrar (després dun rebot  a sobre de la superfície) i ara ancorada al sòl del cometa enviarà dades a la terra per estudiar la seva composició i intentar esbrinar lorigen de la vida. 



AMBITION:

I ens traslladem, ara, a un futur molt, molt llunyà. Un mestre ensenya a una alumna el domini de la matèria i, per fer-ho, desplega davant d'ella planetes sencers. Aquest és l’espectacular vídeo, titulat “Ambition", amb que l'Agència Espacial Europea vol donar a conèixer la missió Rosetta, que culmina aquest dimecres amb l'intent de situar un petit mòdul, anomenat "Philae", a la superfície d'un cometa, una fita que no s'ha aconseguit mai. 
Font: Espai internet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada