dissabte, 11 de juny del 2016

Bookcrossing



Trobareu els llibres al clautres de l'escola del Carrer Guayaquil

Què és bookcrossing?
Bookcrossing va néixer a Estats Units de la mà d'un informàtic, Ron Hornbaker, i és un moviment que pretén convertir el món en una gran biblioteca. La idea va sorgir
després de veure que a Internet hi havia pàgines dedicades a seguir tota mena d'objectes (bitllets, cameres fotogràfiques, etc.) i va pensar a fer el mateix però amb llibres i així va néixer el projecte Bookcrossing.

Les tres R de BookCrossing:
Read: Llegeix.
Register: Registra.
Release: Allibera.
  
Com funciona?
És necessari registrar-se a la pàgina de bookcrossing:
            www.bookcrossing.com  (pàgina oficial)
           www.bookcrossing-spain.com (informació en castellà)

Es pot fer de manera gratuïta i completament anònima. A continuació s’han de registrar els llibres que es vulguin compartir. La web proporciona per a cada llibre un número d’identificació (BCID) que permet que quan algú trobi el llibre ho pugui comunicar a través de la web. I finalment, s’alliberen els llibres!
  
I què vol dir alliberar?
Doncs alliberar un llibre és deixar-lo a qualsevol lloc per a que algú el trobi i el pugui llegir. I es pot alliberar a qualsevol lloc: en un banc de la plaça, en una cabina de telèfon, en un caixer, en un restaurant… i en un punt d’alliberació oficial!

La gent pot reconèixer que es tracta d’un llibre pertanyent a aquesta comunitat gràcies a unes etiquetes que s’han d’enganxar al llibre. A la web en podeu trobar unes quantes en anglès, i aquí us en proporcionem unes en català.

Us deixem les etiquetes en català:






MOLT BONES LECTURES

FONT: CAPUTXINS DE CATALUNYA I BALEARS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada