dilluns, 21 de novembre del 2016

Ens visita l'Eulàlia Canal

Clara Madina i Gabriela Nogales


L’Eulàlia Canal ens visita!

El passat divendres 18 de novembre ens va visitar l’Eulàlia Canal, escriptora de literatura infantil i juvenil catalana, autora del llibre que ens hem llegit, “Un petó de mandarina”, una història del primer amor i dels mals de cap que comporta estar enamorat, però també del bonic que és l’amor.
L’Eulàlia ens ha explicat que de petita era una nena molt tímida i, a vegades, no trobava el moment ni el lloc per dir les coses que pensava o sentia. Per això, als 9 o 10 anys va començar a escriure en una llibreta totes les coses que li anaven passant pel cap i que no volia oblidar, perquè les coses escrites duren per sempre. També ha comentat que li agrada jugar amb les paraules, les lletres i els sons: diu que escriure és com un trenclaclosques, un joc on has d’ordenar tot el que se’t passa pel cap.
Una altre aspecte que ha compartit amb nosaltres és el seu procés per escriure històries: quan les comença, té un full en blanc que va omplint amb imaginació i paraules, que són les que alimenten les idees.
D’altra banda, per a ella cada llibre és un món nou, un país diferent, nous personatges, noves idees… Quan escriu es fixa en els seus somnis, sentiments i records, i que els ingredients d’un llibre són els personatges i les accions.
Per a l’Eulàlia, escriure dóna sentit a la seva vida: comunicar, compartir i emocionar, això és el que busca quan escriu.
Cal al final ha comentat que quan llegia històries que la feien emocionar, desitjava que ella també pogués arribar a escriure coses tan boniques. Diu que les paraules ben escrites són música afinada, per això, quan acaba una història li agrada llegir-la en veu alta a les seves persones de confiança i conèixer l’opinió dels seus.
Ha acabat amb una frasse de l’escriptor Martín Garzo que li agrada molt: “ En cadascú hi ha alguna cosa preciosa que no existeix en ningú més”.
Per a nosaltres, Eulàlia, ets una escriptora meravellosa: continua escrivint milers de llibres tant emocionants, reals i poètics. El teu desig s’ha acomplert: has escrit un llibre molt bonic.
Ha sigut un plaer haver-te conegut, no paris mai d’escriure perquè ets una crack!
T’enviem un petó de mandarina!!!
Clara Madina i Gabriela Nogales
1r ESO B





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada