dimecres, 3 de juny del 2020

Dijous, mercat a Granollers poesia a l'escola





Me miras.
En tus ojos leo
cientos de preguntas.
No soy muy distinto de ti.
Tú, al igual que yo, eres único,
tan sólo nos diferencia
haber nacido en un lugar distinto.
Tú y yo amamos.
Tu y yo, sentimos.
Tú y yo, construimos la felicidad.

Manuel Velandia


Cuando dos elefantes se pelean

es la hierba la que sufre.
Luis Falcó


Font: Dánae



Lectures recomanades:



Sóc una nou, o un peix o una ametlla i no són tres contes, però ho podrien ser. És la història d'un noi que podria ser tant la teva com la meva història.

"A los dos se los comio el mar poco antes de llegar a la playaLos vi desaparecer mientras flotava en aquella cáscara de nuez junto a otros desconocidos. De nada sirvieron mis gritos porque el agua no tiene oídos."




Jo, home de color quan vaig néixer era negre. Vaig créixer sent negre. Si prenc el sol, o tinc por, o estic malalt, segueixo sent negre. Mentre que tu home blanc, vas néixer de color rosa, si prens el sol et poses vermell, si tens fred et tornes blau, i si estàs malalt et poses groc . ¿I tu em dius a mi home de color?
Malgrat que la pell negra també té diferents pigmentacions, aquest llibre posa de manifest que blanc i negre són en definitiva colors, així doncs tots som homes de color.
Un àlbum en to crític, encara que ple d’humor i tendresa.
Un conte-poema transmès de generació en generació per la tradició oral africana contra les expressions racistes, els signes de domini econòmic i cultural i que qüestiona els prejudicis i les idees preconcebudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada