divendres, 23 d’octubre del 2020

Dia de la biblioteca, aquest any més que mai!

Dissabte 24 d’octubre se celebra el Dia de les Biblioteques, d’ençà de 1992, en record a la destrucció de la biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans. Aquesta commemoració ens recorda la necessitat de seguir impulsant les biblioteques, de fer visible el seu paper a la societat actual com a lloc de trobada amb la cultura i el coneixement i com a instrument de millora de la societat. Aquesta celebració és una iniciativa de l‘Associació Amics del Llibre Infantil i Juvenil.

Aquest any més que mai, amb la problemàtica que planteja la COVID-19, les biblioteques escolars són imprescindibles. De forma presencial o virtual, centralitzades o deslocalitzades, continuen fent la seva feina, apropant la lectura als infants i donant suport a l’aprenentatge. Volem destacar el seu paper com a recurs que ajuda a prevenir i pal·liar les fractures social i digital. I agrair, sobretot, la feina dels centres, dels docents i responsables de les biblioteques escolars, dels alumnes i de les famílies que treballen per fer-ho possible.

Font: Biblioteques escolars de Catalunya



CATÀSTROFE!, ara més que mai amb la biblioteca escolar:

Aprofitant que tots estàvem ben embolicats amb el  malvat  coronavirus. Ens han segrestat a la bibliotecària, sabem del cert que han sigut uns bandits tal com ens relata la Margaret Mahy al seu llibre d'El segrest de la bibliotecària  i que L'increïble nen menja llibres els ha ajudat cruspint.-se gran part dels llibres de la biblioteca. Cal fer alguna cosa per trobar-la i rescatar tots els llibres. Però com ens organitzem? No serà pas fàcil.
Sort que dos dels millors usuaris de la biblioteca, Un bicho extraño i L'ós que estimava els llibres, s'han amagat entre les prestatgeries i tenen pistes per poder anar a rescatar a la bibliotecària. Han avisat a La senyora dels llibres, tots plegats s'han informat de com poder seguir les pistes per rescatar la nostra dolça bibliotecària,  amb Un llibre, han aconseguit trobar-la.
Per celebrar-ho hem avisat El lleó de la biblioteca, el lleó per no estar sol ha rugit amb totes les seves forces: Ratpenats a la biblioteca! i un munt d'usuaris han vingut a l'instant. Tot seguit ens
 hem reunit amb els llibreters de Mi maravillosa librería ens han donat un cop de mà per poder tenir a punt la nostra biblioteca i l'ajut ha valgut la pena ja que  la biblioteca  ha quedat preciosa. Ara toca gaudir de la nostra biblioteca, cuidar-la, estimar-la i estar atents de que mai més ens segrestin la bibliotecària i es mengin els tresors que amaga la biblioteca.

Pilar Jarque i Martínez



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada