dijous, 22 d’abril del 2021

Dijous, mercat a Granollers poesia a l'escola. Sant Jordi II

Demà a les 7h 20' al Matí de Catalunya Ràdio la Marta Vives ens dedicarà a les biblioteques escolars, llibreries..., la paraula del dia:
LLIBERTAT
Si podeu escolteu-la!
Molt bon Sant Jordi i visca les biblioteques escolars!


LA PARAULA DEL DIA

 

LLIBERTAT. Estat o condició de qui és lliure, de qui no està subjecte a un poder estrany, a una autoritat arbitrària, de qui no està constret per una obligació, un deure, una disciplina

 

La llibertat  de triar, d’escollir. La llibertat que agafem i la que ens ve donada. La llibertat somiada, i la que surt dels perímetres establerts. La llibertat que és nostra, i la llibertat que volem compartir. Joan Margarit va escriure: “La llibertat és una llibreria. Anar indocumentat. Les cançons prohibides. Una forma d’amor, la llibertat”.  Avui, feu-vos la vostra. Passejant entre llibres, i remenant entre històries desconfinades. Entreu a les llibreries, i escolliu d’entre les mil propostes. Avui, demà i demà passat. Perquè llegir ens fa més lliures, ens esborra els límits, els mentals i els físics, ens fa més crítics, ens fa més savis. Llibertat i llibres, que compartiexen les tres primeres lletres i de qui Joan Brossa en va fer aquell poema visual on intercanviava la “U” de lliures per “B” de llibres.  Dues paraules imprescindibles i necessàries. Avui, més que mai.


Marta Vives. "la paraula del dia" El matí de Catalunya ràdio. Minut 21



Joan Brossa
Joan Brossa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada