dimarts, 15 de novembre del 2016

Projecte Canal Booktràiler

Dimecres 9 novembre un grup de 30 alumnes de 2n ESO van iniciar el Projecte canal Booktràiler que organitza Bru de la Roca Umbert i el Gra de l'Ajuntament.
La proposta es vincula amb les àrees de llengua i literatura i amb visual i plàstica, oferint la possibilitat de conèixer el procés de realització dels booktràilers a partir de la lectura i anàlisis d’una novel·la juvenil.

Canal Booktràiler s’estructura en dues fases:

FASE 1: En una primera part es proposa la lectura i posterior posada en comú d’una novel·la juvenil, com seria un clàssic club de lectura. 

- Dimecres 9 de novembre, d' 11.30 a 12.30 h a la Biblioteca Roca Umbert (
Presentació del projecte i entrega del llibre a llegir)
- Divendres 27 de gener, de 10.00 a 11.00 h a la mediateca de l'escola (Sessió de club de lectura per parlar del llibre llegit)
Divendres 10 de febrer, de 10.00 a 11.00 h a la mediateca de l'escola (treball de guió i storyboard: del llibre al tràiler)

FASE 2: En una segona part es proposa de realitzar un booktràiler sobre el llibre treballat. El treball de realització del tràiler demana una reflexió profunda sobre l’estructura del llibre, la trama,personatges, ritme, etc., de manera que a banda de ser interessant per sí mateix com a llenguatge visual, esdevé una eina molt útil per a analitzar un llibre i ser més crítics en la lectura.

- Dijous 2 de març, de 11.30 a 13.30 h a l'institut (Eines i recursos per a l’edició de vídeos)
- Dijous 9 de març, de 9.00 a 11.00 h a l'institut (Gravació)

- Dimarts 21 de març 9.00 a 11.00 h a l'institut (Muntatge final dels booktràilers)

El projecte comptarà amb l’acompanyament d’un professional de la dinamització lectora i per un professional de l’àmbit audiovisual i les xarxes socials. Al mateix temps assistiran els professors de llengua i de visual i plàstica, i l'equip de la Mediateca de l'escola.

Els booktràilers resultants es presentaran en un acte públic a la ciutat i es publicaran al canal deYoutube del Club de Lectura jove de la Biblioteca.

Esperem que els alumnes gaudeixin i aprenguin del projecte"

Podeu fer el seguiment del projecte al Blog Canal Booktràiler



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada