Novetats

NOVETATS DE LA MEDIATECA/BIBLIOTECA

Per veure les novetats de llibres,
DVD’S...cliqueu a:
Nou catàleg (Novembre 2017)

Catàleg fins octubre 2017Llibres per St. Jordi
S'apropa Sant Jordi i, per tant, toca parlar de llibres. L'equip de bibliotecaris i mediatecaris, a partir de les demandes dels mestres i professors, hem adquirit les següents obres. Recordeu que, com sempre, les podeu agafar en préstec.
- La reina descalça, d'Ildefonso Falcones. Editorial Rosa dels Vents
- Incerta glòria, de Joan Sales. Club editor
- Contes de microbis, d'Arthur Kornberg. Editorial Reverté
- L'hort escolar ecològic, de Montse Escutia. Editorial Graó

Pel·lícules que no et pots perdre!

En Sadurní Tudela, el nostre estimat assessor literari i cinematogràfic, ens ha recomanat les  pel·lícules Profesor Lazhar, El Havre, Nader y Simin, Las nieves del Kilimanjaro i Amor bajo el espino blanco. Demaneu-les  en préstec a la mediateca i gaudiu del setè art!
NOVETATS

Nino, hijo de guardia civil, tiene nueve años, vive en la casa cuartel de un pueblo de la Sierra Sur de Jaén, y nunca podrá olvidar el verano de 1947. Pepe el Portugués, el forastero misterioso, fascinante, que acaba de instalarse en un molino apartado, se convierte en su amigo y su modelo, el hombre en el que le gustaría convertirse alguna vez. Mientras pasan juntos las tardes a la orilla del río, Nino se jurará a sí mismo que nunca será guardia civil como su padre, y comenzará a recibir clases de mecanografía en el cortijo de las Rubias, donde una familia de mujeres solas, viudas y huérfanas, resiste en la frontera entre el monte y el llano. Mientras descubre un mundo nuevo gracias a las novelas de aventuras que le convertirán en otra persona, Nino comprende una verdad que nadie había querido contarle. En la Sierra Sur se está librando una guerra, pero los enemigos de su padre no son los suyos. Tras ese verano, empezará a mirar con otros ojos a los guerrilleros liderados por Cencerro, y a entender por qué su padre quiere que aprenda mecanografía.

Diuen que és més fàcil fer plorar que riure, i si l’humor ha de traspassar fronteres i arribar a lectors de diverses cultures tot plegat encara resulta més complicat. L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra és una comèdia desenfadada que es compon d’un reguitzell d’excentricitats impregnades de surrealisme. L’obra de Jonas Jonasson, que ha estat la més venuda d’aquest Sant Jordi i ha tingut un èxit acaparador a Suècia, deambula entre l’humor negre i la comèdia innocent per desembocar en una novel·la de recursos narratius fàcils i força superficial.
L’Allan és un home centenari que ha voltat per tot el món, però el seu esperit aventurer no s’ha apagat i el dia del seu aniversari decideix escapar-se de la residència on viu. Amb aquest punt de partida, Jonasson desembolica una història on cada anècdota és més extravagant que l’anterior. El contrast entre l’exagerada innocència de l’Allan i la gravetat de les situacions és el motor principal de l’obra, que dibuixa un escenari on tot és possible i la responsabilitat no existeix. Robatoris, atropellaments i morts truculentes esdevenen acudits gràcies a un enfocament on qualsevol delicte s’arregla mitjançant la simpatia de l’Allan, que treu ferro dels esdeveniments i construeix amistats entre els involucrats.
Publicada en 1962, es una de las novelas más sugestivas y divertidas de Ramon J. Sender. Nancy es una estudiante norteamericana recién llegada a Sevilla para conocer la cultura española. A través de una mirada aguda y llena de humor, el lector descubre su perplejidad ante una lengua y unas costumbres que la confunden y atraen por igual.AMPLIEM LA COL·LECCIÓ LOCAL

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha fet donació a l'escola del següent material relacionat amb Granollers i el Vallès Oriental:

- El Vallès feudal (DVD): es tracta d'un programa de 10 capítols, presentat pel periodista Rafa Navarro, que segueix les empremtes de l'època medieval a la comarca. Alguns dels temes tractats són: 
  • La societat feudal vallesana
  • Quan el Vallès era Al-Andalus
  • Els senyors eclesiàstics...

 - Nadales (CD): recull de nadales interpretades per la Jove Orquestra i Cor de les Escoles de Música del Vallès Oriental (JOCVO).

- Músiques d'arreu del món (CD): l'any 2002, la Jove Orquestra i Cor de les Escoles de Música del Vallès Oriental, juntament amb 210 alumnes de 12 escoles de música de la comarca, van enregistrar aquest CD que recull obres de diferents continents i apropa els oients, a través de la música, a les diverses cultures del planeta.

-Història i memòria al Vallès Oriental (llibre): l'historiador Joan Garriga i Andreu coordina aquest llibre on es recullen un seguit d'anàlisis aprofundides sobre la guerra i la potsguerra espanyola al Vallès Oriental.
Alguns dels especialistes que han participat en el llibre són la Montserrat Salvador, en Francesc Sanchez, en Joaquim Ledesma, en Lambert Botey, la Jordina Medalla...

 - Del Mogent al Pla de la Calma (llibre): reedició per part de l'Ajuntament de Vilamajor i del Consell Comarcal del Vallès Oriental del llibre d'Antonio Gallardo escrit inicialment l'any 1938 en el marc del Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya.

- Amb ulls de romà. Un passeig pel Vallès Oriental (llibre): crèdit variable que té com a objectiu apropar l'alumne al seu entorn històric i comarcal de l'època romana.
 
- Visions del Vallès Oriental (llibre): recull de text i imatges de la nostra comarca per conìexer la realitat del nostre entorn.


LLIBRES DE CONEIXEMENT

El paper, Internet, l’anestèsia, el pa, l’energia nuclear, els condons, el GPS o l’arc i les fletxes. Si actualment disposem d’un nivell de vida que els nostres avantpassats difícilment podien imaginar és, sobretot, perquè al llarg de la història hem anat acumulant novetats que ens permetien viure millor. Saber una mica com s’han inventat les coses, quin és el seu origen, ens ajuda a valorar l’enginy humà i ens permet apreciar millor el moment que ens ha tocat viure. També ens permet fer l’exercici d’imaginar com seria el nostre món si algun d’aquests invents no hagués funcionat. Tots ens fem grans, però, ben bé, què és l’envelliment? Es pot retardar? Per què cada espècie viu un temps diferent?
Per què envellim? aprofundeix en els mecanismes bioquímics, genètics i metabòlics del procés que ens porta a la vellesa. Es tracta d’un llibre editat per Publicacions de la Universitat de Barcelona i escrit per les investigadores Gemma Marfany i  Maria Soley, professores de genètica i de bioquímica de la UB.


Les espècies evolucionen, canvien amb el pas del temps. Així ho va constatar i argumentar Charles Darwin en L’origen de les espècies. És possible que al lector li semble gratuït un llibre més sobre l’evolució. Però el que té entre les mans és una obra que intenta integrar dues grans visions de l’evolució que sovint es presenten enfrontades. D’una banda, la visió que emfatitza la contingència, els accidents congelats i la irreversibilitat, i determina una ciència eminentment històrica. De l’altra, la visió més racio­nal, basada en la comprensió dels processos d’auto­organització semblants als d’altres sistemes físics allunyats de l’equilibri termodinàmic, i que determina una ciència estructuralista. 
El resultat és una visió més rica i plural del fenomen evolutiu, en la qual es posen en evidència els paradigmes clàssics, com la generalitat del procés competitiu, l’extinció de les espècies menys aptes, el concepte de progrés i el paper dominant del gen en el procés evolutiu. Una revisió acurada de la visió més ortodoxa de l’evolució a la recerca d’explicacions teòriques que van més enllà dels límits de la biologia.
Com educar les emocions?
En aquest quadern es presenta un concepte actual de les emocions, i vol ser una exposició de com s'ha passat de la intel·ligència emocional a l'educació emocional i de les aplicacions que d'això es deriven en l'educació formal i en la família, situant sempre al nen i a l'adolescent com el nostre punt central d'interès.  
NOVEL·LA JUVENIL Després de la separació dels seus pares, la Irene ingressa en un internat del sud d’Anglaterra, al costat d’un penya-segat. Allà viurà amb molt de dolor el  seu primer desengany amorós, a la vegada que guanyarà un inesperat mentor: 

Peter Hugues, el professor més estricte  de l’escola i també molt atractiu, que s’ofereix a ensenyar-li la “gramàtica de l’amor” a través de l’estudi de set grans novel·les del gènere. Cada dimecres, la Irene li comentarà la lectura de la setmana d’on haurà d’extreure lliçons vitals sobre  l’amor d’autors clàssics com Goethe i Jane Austen i de moderns com García Márquez o Murakami.  Mentre l’alumna
s’enamora a poc a poc dels seu distant professor, un silenciós pretendent aspira secretament al seu cor.  


"La porta dels tres panys" és una novel·la de divulgació científica. La història es desenvolupa en un entorn quàntic, parla de fotons, quarks, muons, neutrins, etc. i apareixen els noms de científics tan famosos com Einstein, Mendeleiev o Heisenberg. El personatge principal és un nen de catorze anys que un dia decideix no seguir el camí que normalment el porta al seu institut. A partir d'aquell moment es troba immers en una aventura "quàntica". 
És un llibre que està molt bé. Crec que està dirigit a joves que tinguin interès per la física quàntica o per la ciència en general però la veritat és que potser també l'aconsello als meus alumnes de la universitat per a que reflexionin una mica sobre alguns termes que apareixen a la història. L'argument és senzill, fresc i divertit però l'aparició d'aquests termes científics i d'investigadors molt importants en la història de la ciència pot donar molt de joc per comentar algunes qüestions molt complexes, com els acceleradors de partícules o la teoria de la relativitat. Penso que als lectors molt joves que no han vist res de física se'ls obriran bastants interrogants i per a lectors no tant joves resultarà interessant llegir sobre física des d'un punt de vista tant diferent.
L'autora és Sonia Fernández-Vidal, investigadora en el camp física quàntica de la Universitat Autònoma de Barcelona.Al CERN, el centre d'investigació més avançat del món, entre experiments de viatges en el temps i de teletransportació, entre partícules que superen la velocitat de la llum i altres que revelen l'origen de l'Univers, la jove Laila s'enfronta al misteri més gran que existeix: com triar entre dos amors. D'una banda, l'Alessio, un atractiu periodista, i de l'altra, en Brian, un cerebral científic que amaga un gran secret.
Ser l'única noia de set fills al Texas del final del segle XIX no és gens fàcil. La mare de la Calpurnia Tate (Callie V. per als amics) vol que aprengui coses de 'senyoretes'. Però ella és un esperit inquiet a qui li agraden les baralles dels seus germans, observar la natura i capturar animalons. L'unic que li fa cas és l'avi, que se l'endú a les seves excursions per fer observacions científiques, però el bulliciós entorn familiar la distraurà en més d'una ocasió.


Invictus
A demanda del Seminari d'idiomes hem adquirit la pel·lícula Invictus. Es tracta de l'adaptació d'un llibre de John Carlin on s'explica com Nelson Mandela, després de recobrar la llibertat, arriba a la presidència del seu país i decreta l'abolició de l'"Apartheid". El seu objectiu era dur a terme una política de reconciliació entre la majoria negra i la minoria blanca. L'any 1995, aprofitant la celebració a Sud-àfrica de la Copa del Món de rugbi, es va construir la unitat nacional.

Pel·lícules d'El País

Els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de l'escola estan participant en un projecte convocat pel País de los Estudiantes, del diari El País, consistent a crear un diari per part de grups escolars. Pel fet de participar-hi han rebut, entre altres coses, una col·lecció de DVD que han donat a la mediateca de l'escola i que nosaltres posem a la vostra disposició. Moltes gràcies, nois i noies del CFGM!

El penalti más largo del mundo http://www.filmaffinity.com/es/film789166.html
El hombre de arena http://www.filmaffinity.com/es/film637584.html http://www.filmaffinity.com/es/film895828.html
Sé lo que hicisteis el último verano http://www.filmaffinity.com/es/film515456.html
El cartero siempre llama dos veces http://www.filmaffinity.com/es/film944140.html
Greystoke la leyenda de Tarzán http://www.filmaffinity.com/es/film255116.html
 

NOVETATS DE FEBRER

 

Vergés, Oriol. El cangur de gossos. Edicions del pirata.

“Vaig començar a treballar ara farà un any. Estava fart de l'escola i dels inacabables matins amb la música de fons de les avorrides explicacions dels profes, tot i que procurava mantenir aquesta música al mínim volum auditiu mentre augmentava els decibels de la meva imaginació. ”

Quan, tip d’estudiar i de repartir pizzes, en Joan posa una “agència de cangurar gossos” no es pot imaginar les aventures que això li farà viure ni els personatges que coneixerà. Un llibre imaginatiu i de ritme molt àgil que, alhora, fa riure i fa pensar.
 Wilfert, Stefan. Amb caramels de menta i enginy. Edicions del pirata

13 casos per al comissari Dietrich i el seu fill Lukas
Un comissari de la policia té una vida quotidiana ben emocionant: de vegades ha d'investigar casos senzills, però de vegades es tracta de casos perillosos de debò. I fins i tot un home amb un nas tan entrenat per a la investigació com el del comissari Dietrich de tant en tant s'hi ha de trencar la closca... Sort que el comissari Dietrich explica els casos al seu fill Lukas i ell pot ajudar-lo a resoldre'ls.

I vosaltres també! 
 


 
Aura, Tazón. Los Gamopelúsidas. Bambú

Martín embarranca en las playas de Gamopelusia, la fabulosa isla de queso. Primero piensan que es un espía, pero pronto se dan cuenta de que se trata del Elegido, llamado por una vieja profecía para salvarlos del desastre. Martín pondrá a trabajar su ingenio para cumplir la misión. Pero, ¡cuidado!, la traición acecha...  Baix, Laura. La bruixa Pallufa. Barcanova

En Dani ha hagut de canviar de poble, d'escola i d'amics contra la seva voluntat. Bé, d'amics encara no en té, i per això ha decidit escapar-se de casa i anar-se'n ben lluny. En la fugida, però, coneix l'Anuca i en Bufet, dos gats encantats per la malvada bruixa Pallufa, que els ha convertit en una nimfa i un drac d'aigua. De seguida sorgeix l'amistat entre ells, i, plegats, viuen una increïble aventura que els duu fins a l'Illa dels Amagats, a la recerca de la bruixa Pallufa. Aquesta experiència ajudarà en Dani a entendre el perquè de moltes coses i a mirar els qui l'envolten amb uns altres ulls. 

 
 
Beltran, Montserrat. Els habitants de la bommbolla. Edicions del Pirata

La vida d'en Marc i la Mati, la seva bessona -així com també la del tímid Abdul, la figaflor de la Clara i els pinxos Ton i Àlex-, canvia radicalment a causa de la història dels habitants de la bombolla.
St John, Lauren. La cala del Mort. Bambú

Amb una maleta plena de llibres, la Laura se'n va a viure amb el seu oncle a Cornualla, convençuda que per fi l'espera una vida plena d'aventures. Però allà on mira hi veu misteris, i aquests són reals, i molt més perillosos del que ella es podia imaginar... Per què l'oncle Calvin oculta el seu passat? Quin secret amaga la cala del Mort?


 
Soler, Miquel Albert. Els sis clauets màgics. Claret

Aquest és un llibre a on podràs conèixer en Louis Braile creador de l'alfabet per a gent cega. És un llibre que vol contribuir, des de la sensibilització, a fer una societat que pensi en tothom.


Hernàndez, Pau Joan. Quins embolics, Miquel!. Edicions del Pirata

"No has tingut mai la sensació que entendre’s amb les persones grans és molt i molt complicat? Per culpa d’aquesta dificultat, en Miquel es fica en uns quants embolics al llarg del curs, com quan ha d’ensenyar a la mestra el dibuix d’un ferival, el seu animal preferit. O quan s’ha de presentar davant el consell escolar per aclarir que els seus amics i ell no són culpables que els de P4 s’escapessin de l’escola per un túnel. Però el problema gros el té el dia de “l’esmorzar de matança”, quan comença a sospitar que la seva mare vol convertir una festa escolar en una terrible tragèdia…”
Un llibre que tracta amb humor i ironia les subtileses, contradiccions i dificultats del món escolar.


Circ, formació i educació
- Format: DVD
- Destinataris: tots els públics
- Temàtica: circ

Esperando la navidad
- Format: DVD
- Destinataris: tots els públics
- Temàtica: Nadal, contes

Creatures Comforts
- Format: DVD
- Destinataris: tots els públics
- Temàtica: dibuixos animats  protagonitzats per animals. Un capítol és sobre el circ

Cirque du soleil: Saltimbanco
- Format: DVD
- Destinataris: tots els públics
- Temàtica: circ


DVD DE GENER

La brúixola daurada (llibre i pel·lícula)

Un sueño posible (DVD)
LECTURES DE DESEMBRE

Aprofitant que s'apropen les festes nadalenques hem adquirit els següents llibres perquè els llegiu, si voleu, durant les vacances:

Los puentes de los asesinos, d'Arturo Pérez Reverte. Es tracta d'una nova aventura del Capitán Alatriste, concretament el setè lliurament de la sèrie. Com sempre, el capità Alatriste, acompanyat pel jove Íñigo Balboa, haurà de fer front a embolics de la Cort, defensant el seu rei i també el propi honor, a més d'encarregar-se de l'educació i la supervivència de l'Íñigo.

Las hijas del frío, de Camilla Läckberg. Es tracta de la continuació de La princesa de hielo i Los gritos del pasado. Novel·la negra on el detectiu Patrik Hedström ha de resoldre l'assassinat d'una nena de 7 anys. A més de la trama policíaca, també coneixerem com viu el fet de ser pare d'una criatura de mesos, tindrem notícies de la germana de la dona d'en Patrik (la qual també apareix en les novel·les anteriors)...

Llibertat, de Jonathan Franzen. Una epopeia sobre l'amor i el matrimoni contemporanis. Llibertat capta d'una manera tragicòmica les temptacions i els límits de la llibertat. Un retrat del nostre temps inesborrable i commovedor.


Tom, petit Tom, petitó, Tom, de Barbara Constantine. Com que a la Joss li agrada molt sortir de festa els caps de setmana, en Tom es queda sol tot sovint. I s’ha d’espavilar. Per menjar, roba fruites i verdures dels horts dels veïns, però la por de vegades el paralitza. Si es deixa atrapar i els serveis socials se l’emporten, la seva mare no sap si podrà fer res per recuperar-lo. Un vespre, mentre agafa verdures en un hort en què no ha estat mai, troba la Madeleine, una anciana de noranta-tres anys, estirada entre les cols, plorant perquè no es pot aixecar. La pobra vella seria morta si no fos perquè en Tom passava per allà...

Bon cop de falç, de Ramon Gasch i Andreu González. Si us agrada la novel·la  històrica gaudireu amb aquesta història d'un home marcat per la Guerra dels Segadors. Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica.

Ombres en la nit, de Ferran Torrent. La darrera obra de l'escriptor valencià explica com el protagonista del llibre ha patit en primera persona la gran tragèdia del segle XX. Més enllà de la pessimista i lúcida reflexió sobre la naturalesa humana que impregna la novel·la del principi a la fi, també hi ha el ritme trepidant i les elaborades trames que sempre han avalat la literatura de l'autor.


  LA DARRERA NOVEL·LA D'EN RUIZ ZAFÓN

S'ha fet esperar. I és que des del 2008, any en què s'edita El joc de l'àngel, en Carlos Ruiz Zafón tenia abandonats els seus seguidors. Des d'aquesta setmana, però, ja es pot comprar a les llibreries El prisionero del cielo, la seva última novel·la per a adults. 
També es pot demanar en préstec a la mediateca: alumnes, familiars i personal docent i no docent teniu la possibilitat, com sempre, d'agafar en préstec tot el material del nostre fons i, evidentment, El prisionero del cielo ja forma part d'aquest fons.

A La Vanguardia.com, Sergio Vila - Sanjuan escriu:
El Prisionero del Cielo es una novela de humor y costumbrismo con toques góticos. Cierto que todo el largo episodio central del castillo resulta oscuro y tenebroso, y los malvados como Fumero y Valls son de cuidado (se le ha reprochado a Ruiz Zafón usar el trazo grueso con algunos de sus personajes, lo que para un autor de afinidades góticas es como reprocharle a un autor de novelas policíacas que describa crímenes). Pero la sensacion general que deja la novela es de ligereza, primer atributo que Italo Calvino reclamaba para la literatura del nuevo milenio. Y casi de divertimento, con ese grupo de entrañables fracasados (frente al mundo exterior, nunca frente a sí mismos) que refuerzan entre sustos y peripecias sus lazos de solidaridad para afrontar la dura supervivencia en la España aún de postguerra. El tono recuerda a las comedia neorrealista, españolas e italianas, de los años cincuenta, con sus cómicas conjuras de desesperados.

NOVETATS CONEIXEMENTS I TUTORIES


 ¿Qué tienen en común frases como “Tengo un sueño que no me deja dormir”, “¿Por qué las ciruelas negras son rojas cuando están verdes”, “El silencio es el grito más fuerte” o “¿Por qué si alguien tiene la razón tenemos que dársela?”? Todas ellas, entre muchas otras (algunas simples reflexiones anónimas, otras frases de grandes pensadores, filósofos, científicos, escritores, etc...), aparecen impresas en las guardas de este libro y nos hablan de paradojas, de hechos que parecen imposibles pero son, de hecho, ciertos y posibles. Y eso es lo que viene a demostrar este libro, a medio camino entre el álbum ilustrado y el libro de conocimientos.

El libro se inicia con la pregunta que le da título, “¿Puede volar un cangrejo?”, y propone seis preguntas curiosas que, a primera vista, parecen imposibles. En una siguiente ilustración, se nos muestran dos grupos de personajes, en los que se mezclan personajes famosos y otros anónimos: los situados en la ilustración de la izquierda, responden a la pregunta diciendo que no, mientras que los situados a la derecha, responden que sí. Y si pasamos página, en una tercera doble página se nos ofrece una respuesta que hace posible la pregunta que, en un principio, parecía imposible. Dejaré que ustedes mismos imaginen si puede o no volar un cangrejo.

El libro no tendría mucho más misterio. Un buen libro para compartir y para mostrar que existen alternativas que puede que a priori se nos escapen, y que pensar con imaginación puede dar con soluciones válidas. O, como se dice en la contracubierta del libro, que “con frecuencia la diferencia entre lo posible y lo imposible se reduce a la tenacidad de ciertas personas para no rendirse ante la primera evidencia”. Pero en el libro hay una cosa que me tiene intrigada y que no me resisto a dejar de compartir con ustedes, y se trata del elenco de personajes que se alinean con el “sí” y con el “no” como respuestas a las preguntas propuestas. Aparte de que hay algunos que estoy segura de que son famosos pero que no sé quienes son (el que tiene pinta de filósofo griego, por ejemplo), no entiendo por qué Humphrey Bogart, Darwin o Napoleón deberían estar alineados con el “no” mientras que Einstein, Frida Kahlo, Chaplin, Gandhi o Teresa de Calcuta se encuentran entre los que dicen que “sí”... ¿Alguna explicación? 


 Una col.lecció amb molt d'art. Legeix, juga, experimenta, investiga, crea i descubreix les obres i el artistes més importants de tots els temps

De petita vaig llegir un llibre de grans on explicava que podies menjar-te la vida a cullerades.
Hi trobareu receptes per a la por, l´alegria, l´ empatia...
Tot un bon recull de receptes per endolcir les emocions que ens acompanyen cada dia i tenir present que la imaginació és un ingredient imprescindible. 

Tot just sortit del forn, apareix aquest fantàstic Atles Barcanova de Primària, farcit de dades i curiositats sobre el nostre planeta. 

Tenim una activivitat "webtask" preparada per treballar amb els atles. (Treball sobre les comarques per a CM)Lectures per els nois i noies de Cicle superior


En Will Moogley ha heretat l’agència de fantasmes del seu tiet. És un negoci ruïnós, però tot llegint el Periòdic Espectral s’assabenta que uns empresaris volen convertir un antic castell en un hotel de por de cinc espectres. Uns clients perfectes per oferir-los els seus fantasmagòrics serveis i sortir de la crisi. Però la competència és molt forta...
En Víctor, en Joel, l'Anna i la Marina tenen 11 anys. Van a la mateixa classe i són molt i molt amics. El que més els agrada és jugar plegats i sobretot jugar a endevinalles i jocs de paraules. Arriba un dia, però, que en Víctor es posa malalt: té leucèmia. Els seus amics no el deixaran sol i més que mai estaran al seu costat i sobretot jugaran, jugaran molt per vèncer la malaltia.
Quique se está preparando su bocadillo de chorizo en la cocina de su casa, cuando oye un terrible ruido de cristales. Muy asustado, recorre la casa para saber qué ha sucedido; finalmente descubre que el cristal de la ventana de su habitación tiene un agujero, producido por un proyectil muy extraño… A partir de ese momento, Quique y su amiga Laura se verán envueltos en un misterio para el que buscan respuesta. Es una novela intrigante, capaz de enganchar al lector desde la primera frase y de proponerle una reflexión serena y positiva sobre la vida.A principios del siglo XIV enamorarse de la persona no indicada puede traer terribles consecuencias. El joven Garcés tendrá ocasión de comprobarlo cuando, por causa de un amor prohibido, se vea obligado a cruzar el Mediterráneo para protagonizar una de las páginas más asombrosas de la historia: la gesta de los almogávares en Bizancio

L'Adrià és un nen com molts, amb imaginació i ganes de conèixer món, que evita establir una relació massa estreta amb la majoria de nens i nenes de la seva edat. Té un motiu: els seus pares treballen tots dos en feines que requereixen molta dedicació i no poden estar per ell. L'Adrià, tip de provar de canviar les coses sense sortir-se'n, opta per tancar-se per tal de no haver de donar explicacions. Un fet inesperat -un paquet que li cau a les mans des d'un globus- li permetrà donar un tomb a les coses.

Contes il.lustrats i musicats.
És un llibre !
Diàleg entre un mico i un gos. Un llibre és...


El arbol rojo Conte musicat.
A veces el día empieza vacío de esperanzas. Shaun Tan nos describe el día de la joven, retratando un mundo de sueños en el que lo fantástico se transforma en realidad, un viaje desde la desesperación a la esperanza. La joven camina cabizbaja por las calles de un mundo surreal, nadie entiende nada, el mundo es una máquina sorda sin sentido ni lógica. Los problemas llegan todos de golpe y las experiencias maravillosas se escapan. El futuro se percibe como una amenaza y la soledad se suma a la confusión. Sin embargo cuando parece haber perdido toda ilusión aparece inesperadamente, misteriosa y luminosa, la esperanza. Un álbum poético y esperanzador.

El arbol rojo El mateix conte cantat.

El cassó del Gerard Animació del conte:CARRIER,I. El Cassó del Gerard. Juventut 

Amb paraules senzilles i unes il•lustracions tendres i divertides, l’autora recrea el dia a dia d’un nen diferent: les seves dificultats, les seves qualitats, els obstacles que ha d’afrontar.
El cassó del Gerard omple un buit, commou el lector, sigui de l’edat que sigui. Però el que més crida l’atenció és la senzillesa del dibuix i del concepte

Contes il·lustrats. Octubre 2011

Esta hermosa fábula sobre el arte y la creatividad aúna uno de los poemas más bellos de Prévert, escrito en 1943, y el talento artístico de Gerstein. Destaca la originalidad con la que nos muestra la transición del mundo en tres dimensiones al plano bidimensional. La medida del tiempo, el valor de la paciencia, el modo en el que se refleja la naturaleza son otros alicientes de esta obra. En el fondo, se trata de una reflexión filosófica sobre lo efímero: capturamos momentos e impresiones de cuanto observamos y ansiamos, pero apenas podemos retenerlo durante un tiempo; debemos desprendernos, pues, de ese afán por retener lo que no nos pertenece, para que nuestra mirada esté abierta a nuevas sensciones en el futuro.


La Júlia vol ser reina, i per ser reina li cal una corona. Però una corona de veritat: una corona d'or i pedres precioses.

La Júlia tenia tres anys el dia que va veure aparèixer la carrossa reial. Allà dalt de tot, damunt d'un munt de coixins de colors, hi seia el rei. I, encara més amunt, damunt del cap del rei, hi havia la corona. Una corona d'or i pedres precioses.
La Júlia va exclamar.
- Quan sigui gran vull ser reina!
Els pares van somriure i no van dir res. Són coses d'infants, van pensar
.Un dia, un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre. Però per més que va saltar, no hi va poder arribar. I va anar a buscar ajuda... A partir de 4 anys.
Ha arribat lhora del bany. La mare den Chin i en Jun els crida calorosament, però els nens senten que estan massa nets per entrar a laigua. Llavors en Jun troba una caixa daquarel·les i li proposa a la seva germana un divertit joc: pintar-se el cos. Els petits pintors passen així la tarda, entre pinzells i colors que els converteixen en gats, indis...


La marxa de Zita, l’oca protagonista, arrossega els més petits a participar en la seva peripècia, tot fent-los experimentar un al·legat a favor d’una rebel·lia necessària que busqui l’harmonia amb l’altre.
Començament tradicional per a un conte d'amor entre prínceps i prínceps que acaba trencant el típic patró de tota la vida de prínceps i princeses sense haver de renunciar a menjar anissos.Octubre 2011


En una família model alemanya, tots esperen la tornada del pare, que és de viatge de negocis. Han preparat molts musclos, el sopar preferit del pare. Però, passen les hores i el pare no torna, i poc a poc es va organitzant una mena de "revolta" que posarà en qüestió tots els valors de la família tradicional. Autor: Birgit Vanderbeke (Dahme, Alemanya,1956) va obtenir el 1990 el premi Ingeborg Bachmann, el més prestigiós en llengua alemanya, per la seva primera novel·la, Musclos per sopar. Aquesta obra i la posterior, Alberta té un amant, han fet que Vanderbeke sigui considerada per molts la millor autora actual en llengua germànica.

 

En Rico és un nen poc convencional. De vegades algú se'n riu perquè pensa una mica més a poc a poc que la majoria de les persones. Però quan segresten el seu amic Oskar demostra ser molt més eixerit del que tothom imaginava

Cicle del Pallars aplega les tres novel·les de Maria Barbal, Pedra de tartera, Mel i metzines i Càmfora, ambientades, en part o totalment, en el seu Pallars natal


« El retorn més esperat de l'autor de Wilt »
La nova i esperada novel•la de Tom Sharpe és 100% Tom Sharpe, i part de l’acció es desenvolupa a Catalunya.
Text de contraportada
“Una de les coses que més sorprenen de la vella Anglaterra és que encara s’hi poden trobar famílies que viuen a la mateixa casa que van construir els seus avantpassats segles enrere, i en terres que han estat seves des d’abans de la conquesta normanda. Els Grope, de la casa pairal Grope Hall, són una d’aquestes famílies".
Les dones Grope, tossudes, excèntriques i obsessionades amb el sexe, han dominat sempre la nissaga i estan més que disposades a continuar-ho fent omplint el món de noves hereves Grope, vulguin o no els infeliços nuvis.
A l’inici del nou mil•lenni, l’Esmond Wiley, un jove inexpert, és conduït amb enganys al casalot dels Grope per una de les membres de l’excèntrica família. El jove Esmond no es podrà escapar de cap manera, i el seu segrest posarà en marxa un torrent de situacions d’allò més esperpèntiques.


Amb referències constants a l'obra de Víctor Català, aquesta història enllaça dues dones de la mateixa família, però amb una distància de cent anys, unides per la necessitat d'escriure i per la particular visió d'un quadre sobre un poble nevat.
Una dona que va viure fa cent anys escriu d'amagat a la llum d'una espelma en un lloc perdut de Catalunya. Les seves lletres la lligaran amb fil invisible a una altra dona del segle XXI que tampoc pot viure sense escriure. Tan sols elles dues veuen un poble nevat en un quadre que aparentment només té taques...


Setembre 2011


Novetats DVD’S


Krabat i el molí del diable

En Krabat, un orfe que va pel món amb dos amics, somia que ha d’anar a un molí i un bon matí decideix abandonar als seus amics per anar-hi. El que no sap és que pot ser ha estat la pitjor decisió que ha pres mai. Al arrivar-hi, es troba amb un home (al que anomenen Mestre) que és el propietari del molí i viu amb un munt de joves que hi treballen. En Krabat de seguida vol unir-se a ells. A partir d’aquí, anirà descobrint que res no és el que sembla al temps que s’enamora de la Kantorka, fa bons amics, com en Tonda, i altres de no tan bons, com en Lyschko.


Tot i que Krabat s’ha estrenat aquest 29 de gener aquí a Espanya, a Alemanya la seva estrena va ser el 9 d’Octubre de 2008 i el 27 de Març de 2009 va sortir allà el DVD. Tranquils que no som els únics que en atrassem un any i mig ja que a Bèlgica es va estrenar el 27 de gener d’aquest any.
Els actors que han participat en aquest film són: en David Kross  (Krabat), en Daniel Brühl (Tonda), en Christian Redl (Mestre), en Robert Stadlober (Lyschko), la Paula Kalenberg (Kantorka), en Hanno Koffler (Juro) i l’Anna Thalbach (Worschula).

TriageMark i David són experimentats fotògrafs de guerra. Es troben al Kurdistán quan en David, menys ambicios que el seu company vol tornar a casa amb la seva dona. Quan en  Mark torna a casa, es sorpren de que en David encara no hagi tornat. Elena, la dona del  Mark,  veu que el seu marit  a part dels problemes físics també en té de psicològics i decideix demanar ajuda al seu avi, Joaquin Morales.
Butlletí del curs 2010-2011
Butlletins del curs 2009-2010

1r trimestre


2n trimestre
3r trimestre

Butlletí del curs 2008-2009


aúna uno de los poemas más bellos de Prévert,

escrito en 1943, y el talento artístico de Gerstein.

Destaca la originalidad con la que nos muestra la

transición del mundo en tres dimensiones al plano

bidimensional. La medida del tiempo, el valor de la

paciencia, el modo en el que se refleja la

naturaleza son otros alicientes de esta obra. En el

fondo, de trata de una reflexión filosófica sobre lo

efímero: capturamos momentos e impresiones de

cuanto observamos y ansiamos, pero apenas

podemos retenerlo durante un tiempo; debemos

desprendernos, pues, de ese afán por retener lo

que no nos pertenece, para que nuestra mirada
esté abierta a nuevas sensaciones en el futuro.

Les il·lustracions, molt acolorides, són una original barreja de dibuix i "collage", que talment podrien haver estat obra d'un nen o una nena.

Ja fa temps que va sortir a les llibreries aquesta bonica història; i cada dia que passa, més es consolida com un recurs ideal per parlar sobre la diferència amb els estudiants.

A veces el día empieza vacío de esperanzas. Shaun Tan nos describe el día de la joven, retratando un mundo de sueños en el que lo fantástico se transforma en realidad, un viaje desde la desesperación a la esperanza. La joven camina cabizbaja por las calles de un mundo surreal, nadie entiende nada, el mundo es una máquina sorda sin sentido ni lógica. Los problemas llegan todos de golpe y las experiencias maravillosas se escapan. El futuro se percibe como una amenaza y la soledad se suma a la confusión. Sin embargo cuando parece haber perdido toda ilusión aparece inesperadamente, misteriosa y luminosa, la esperanza. Un álbum poético y esperanzador. http://www.pearltrees.com/novetats