Va de cine!

Recomanacions de cinema
En aquest apartat trobareu les darreres novetats cinematogràfiques
La pel·lícula del mes de Gener del 2021
.......................................


La pel·lícula del mes de desembre del 2020

Una reflexió sobre la societat actual, crítica de la divisió de classes...

-
La pel·lícula del mes de novembre del 2020

-

La pel·lícula del mes d'octubre del 2020





La pel·lícula del mes de setembre del 2020




La pel·lícula del mes de març del 2020

Manuscrits que poden ser rebutjats per grans editorials però de ben segur que sempre n'hi haurà algún que ens sorprendrà!



La pel·lícula del mes de febrer del 2020


Lara, de 15 años, sueña con convertirse en bailarina. Con el apoyo de su padre, se lanza de lleno a esta búsqueda interminable. Pero su cuerpo no se doblega tan fácilmente a la disciplina que le impone, porque en realidad cuando nació era un niño.



La pel·lícula del mes de gener del 2020

Zain és un nen libanès de dotze anys que demanda als seus pares i es rebel·la contra la vida que se li ha imposat. Aquest gran film escrit i dirigit per Labaki és un lament, un crit de ràbia, dels fills descuidats i oblidats adreçats als seus progenitors, un retret a la seva irresponsabilitat.






La pel·lícula del mes de Desembre del 2019


La pel·lícula del mes de novembre del 2019

 

La pel·lícula del mes d'octubre del 2019

La pel·lícula succeeix al final de la 2a Guerra mundial a l'illa de Guernsey. Una pel·lícula agradable de veure, uns personatges molt carismàtics tot i que el relat és molt previsible. El que més m'ha agradat és que la trama gira al voltant de la literatura.


------------------

La pel·lícula del mes de setembre del 2019

Una gran pel·lícula, un secret que posa a prova els vincles que ens uneixen





Les pel·lícules del mes de maig del 2019








Meravelles, un dels llibres que ens llegim a la Champions books de 6è.




---------------------------------------------






Les pel·lícules del mes d'abril del 2019






Les pel·lícules del mes de març del 2019


Una bona pel·lícula per un 8 de març.
La protagonista és una princesa escocesa que s'estima més l'arc i les fletxes que els vestits


Una pel·lícula pels més grans de l'escola. Un pel massa llarga però amb molt contingut social, polític, filosòfica...i amb tocs emocional








Les pel·lícules del mes de gener i febrer del 2019

Una pel·lícula de Tim Barton basada en la vida de la pintora Margaret Keane





La pel·lícula del mes de desembre del 2018



Les cròniques de Spiderwick  és una pel·lícula basada en una saga de llibres escrita per Holly Black i Tony Diterlizzi anomenada Spiderwick. Narra la història de tres germans i la seva mare que per slavar-se i poder viure a la casa dels seus avantpassats han de  lluitar  contra criatures màgiques.








La pel·lícula del mes de novembre del 2018




Aprofitant que alumnes de 1r i 2n d'ESO i estan fent l'optativa sobre àlbums il·lustrats i cinema aquest mes hem adquirit la pel·lícula Jumanji adaptació del llibre il·lustrat de Chris Van Allsburg 

Chris Van Allsburg, és un gran il·lustrador d'àlbums per a infants i joves.

De totes les seves obres, a la mediateca en tenim algunes, les podeu demanar en préstec 



Jumanji 
Dos germans descobreixen un joc de taula que els portarà a viure una gran aventura, hauran de salvar tots els obstacles per guanyar la partida. Com molt dels seus llibres et veus submergit entre la realitat i la ficció.


El higo más dulceMéxico, Fondo de Cultura Económica, 1995.

Quan els somnis es fan realitat


L'Exprés Polar. Barcelona, Ekaré Europa, 2004.
Un viatge molt especial a la nit de Nadal

Mal día en Río SecoMéxico, Fondo de Cultura Económica, 2000
Una història de vaquers que et deixa amb la boca ben oberta


Los misterios del señor Burdick. México, Fondo de Cultura Económica, 1996. Colecció A la orilla del viento.

Un llibre per no parar d'imaginar i crear




Les pel·lícules del mes d'octubre del 2018









Les pel·lícules del mes de setembre del 2018


Dues obres literàries portades al cinema
Un  clàssic de la Literatura Universal i una més actual:
Donkey Xot, clàssic de la Literatura universal Don Quijote de la Mancha en pel·lícula d'animació amb la veu entr d'altres d'Andreu Buenafuente







Les pel·lícules del mes de maig del 2018


La batalla de Dunkerque, durant la Segona Guerra Mundial, consistent en la defensa i evacuació de les tropes aliades a Europa entre el 26 de maig i el 4 de juny de 1940.


Una pel·lícula d'animació, sense diàleg però molt poètica, un cant a la naturalesa...


Les pel·lícules del mes d'abril del 2018



Una pel·lícula dels germans Dardenne de temàtica social, una història que podria ser real. Quin seria el nostre paper si ens trobéssim en qualsevol de les situacions dels protagonistes?

Una pel·lícula còmica per riure i passar una bona estona



La pel·lícula del mes de març del 2018

Del mateix director i actor de l'Intocable


Podeu llegir la crítica a 




Les pel·lícules del mes de febrer del 2018

Quédate conmigo


Whiplash




Les pel·lícules del mes de gener del 2018


MOONLIGHTPelícula no recomendada a menores de 16 años.
Chiron es un chico afroamericano que crece en uno de los barrios más conflictivos y violentos de Miami. Desde su infancia, pasando por la adolescencia, hasta llegar a su etapa adulta, Chiron lucha por encontrar su lugar en el mundo, en un ambiente donde la violencia no da tregua. A medida que pasan los años, el joven vive una constante e intensa lucha interna, para descubrirse a sí mismo. Además de sufrir un constante acoso escolar, el fantasma de la homosexualidad se hace presente en la vida de Chiron. En su camino explorará la masculinidad, la sexualidad y tendrá que hacer frente a los conflictos de su desestructurada familia.

Segundo largometraje que dirige Barry Jenkins (Medicine for Melancholy), protagonizado por Alex R. Hibbert, Ashton Sanders (Straight Outta Compton) y Trevante Rhodes (Westworld), los tres actores que dan vida a Chiron en cada etapa de su vida. El filme cuenta con la participación de Naomie Harris (Belleza oculta), Janelle Monáe (Figuras ocultas), Mahershala Ali (Luke Cage) y André Holland (The Knick).



LA PROFESSORA

Font: Sensacine:
Es el año 1983, en plena época comunista en Checoslovaquia. Maria Drazdechova (Zuzana Mauréry) es la nueva profesora de un colegio situado en un suburbio de Bratislava. Bajo su apariencia cándida, la maestra va a poner en práctica un curioso y cuestionable método pedagógico. 

Tras pasar lista y anotar en un cuaderno la profesión de los padres de cada uno de sus alumnos, la profesora empezará a solicitar pequeños favores a estas familias, apelando a la amabilidad hacia una viuda desamparada como ella. Eso sí, los menos dispuestos a colaborar con la profesora, sufrirán las consecuencias con despiadados castigos a sus hijos. Para detener este creciente abuso de poder, las familias tendrán que ponerse de acuerdo y pedir explicaciones a la dirección del colegio. Claro que, las fuertes relaciones de Drazdechova con el Partido Comunista harán que sean los lugareños los que acaben sintiéndose amenazados.

Este filme con trasfondo histórico está dirigido por el checoslovaco Jan Hrebejk (Kawasakiho ruze) y lo protagoniza Zuzana Mauréry (Panelák).




Les pel·lícules del mes de desembre del 2017

Sing street. 
Un film que ens farà viatjar al Dublin dels anys 80 de la mà de Commor i els seus amic. Un film ben ambientat i acompanyada de bona música (The cure, Duran-Duran, The Jam...



Kubo


Per als més petits una peli d'animació.
Per salvar-se Kubo ha de recuperar l'armadura màgica que va ser portada per el seu pare, un legendari Samurai



La pel·lícula del mes de novembre del 2017

                                Sully, basada en una història real



Podeu llegir la crítica a 









Les pel·lícules del mes de juny del 2017

Después de nosotros de Joachim Lafosse.


Film que produeix un fort impacte. Hi ha un moment que la protagonista, en un dinar amb la família fa aquesta confessió: “Com hem arribat fins aquí?” referint-se a l´amor exhaurit d´una parella després de 15 anys de matrimoni. Hi ha hagut una davallada sense retorn. 

Sobre el contingut de la pel·lícula ens dóna més informació el títol original, “L´economie du couple”. I és que, a part de detestar-se mútuament, es veuen obligats a continuar vivint sota el mateix sostre, ja que si bé la casa és d'ella, ell hi ha invertit una gran quantitat de diners en reformes. Què li pertoca a cadascú? 

Magnífica interpretació de tots, incloses les dues germanes bessones d´uns 9 anys, testimonis del drama i que interpreten amb molta naturalitat.


Petit fragment del film amb la cançó de Bella de Maitre Grims
-



La vida de Adèle. 
(Per un públic adult)



Les pel·lícules del mes de maigdel 2017 El Becario amb Robert de Niro




Cerca de tu casa amb la cantant Sílvia Pérez Cruz


Les pel·lícules del mes d'abril del 2017


Gran pel·lícula del director Matt Ross l'actor principal és Viggo Mortersen.  film que pot agradar a tots aquells que alguna vegada han pensat escapar-se a viure ben lluny del capitalisme actual i aprendre a sobreviure només amb allò que és imprescindible, de ser autosuficients..., però també pot agradar als que pensin a la inversa. És una  pel·lícula que et fa veure el bo i el dolent d'ambdues parts.






Al final del documental hi ha una petita intervenció del sociòleg Zygmunt Bauman.

El tòpic defineix Suècia com un model de societat perfecte amb una altíssima qualitat de vida. Però realment és un país feliç? És possible que la població més autònoma i independent del món estigui insatisfeta?

Sense la necessitat de demanar ajuda ni favors, el contacte humà queda reduït a la mínima expressió. Cada cop hi ha més mares solteres que tenen fills amb inseminació artificial. El nombre de gent que mor en solitud augmenta any rere any. Val la pena assumir l’aïllament i la soledat per tenir una vida autònoma i independent?

L’iconoclasta director Erik Gandini explora l’estil de vida suec amb sentit de l’humor, reflexionant sobre com una vida segura i fàcil pot convertir-se en una existència buida i solitària.


Les pel·lícules del mes de març del 2017




En el año 1944, durante el horror del campo de concentración de Auschwitz, un prisionero judío húngaro llamado Saul, miembro de los 'Sonderkommando' -encargados de quemar los cadáveres de los prisioneros gaseados nada más llegar al campo y limpiar las cámaras de gas-, encuentra cierta supervivencia moral tratando de salvar de los hornos crematorios el cuerpo de un niño que toma como su hijo. (FILMAFFINITY)

Les pel·lícules del mes de febrer del 2017



Orgull (títol original en anglès, Pride) és una comèdia britànica de 2014 dirigida per Matthew Warchus. De temàtica històrica i LGBT, la pel·lícula es centra en un grup d'activistes homosexuals que el 1984 decideixen posar-se a recol·lectar diners per tal de donar suport als miners en vaga. El guió, de Stephen Beresford, es basa en fets reals.
Font: Wikipedia


Pel·lícula dirigida per Wes Anderson, director d'Hotel Budapest. La pel·lícula està basada en el llibre homònim de Roald Dahl 




Les pel·lícules del mes de gener 2017 


Una pel·lícula plena d'emocions abarçades per la sensibilitat de la naturalesa.





Marte




Les pel·lícules del mes de desembre del 2016



Una pel·lícula de Bigas Luna i Carles Porta Basada en la novel·la de Manuel de Pedrolo




Una pel·lícula de Todd Haynes basada en la novel·la de Patricia Highsmith The Price of Salt (Carol)









Les pel·lícules del mes de novembre del 2016






Pel·lícula molt ben dirigida per McCarthy, molt bon guió i un conjunt de magnífics actors. És una lloança al periodisme d'investigació (en aquest cas sobre els sacerdots pederastes a Boston, tema que es tractat sense cap morbositat). La història està explicada de manera sòbria, amb bon ritme i un eficient ús del suspens que ens manté enganxats des del principi fins al final. Considerada una de les millors pel·lícules de l'any, candidata als Òscars.


LA CHICA DANESA

La pel·lícula està basada en una novel·la del mateix títol, que s’inspira lliurement en la veritable vida de Einar i Gerda Wegener, pintors danesos. Einar va deixar sortir a Lili i va ser el primer cas conegut d’operació transgènere. Els seus noms han estat, a través d’aquesta pel·lícula, recuperats de l’anonimat en que es trobaven per una bona part de la societat.


Les pel·lícules del mes d'octubre del 2016

Un día perfecto

Paula Farias, expresidenta de metges sense fronteras va publicar el llibre Dejarse llover (2005). Fernando León de Aranoa va adaptar la història al cinema (2015). És interessant veure les diferències entre la novel·la i la pel·lícula, dos maneres de comunicar-se diferents. La novel.la un munt d'emocions més personals i la pel·lícula és molt més vital. Una crítica al món dels poders en el que tothom mira per ell mateix i costa mirar per els altres.

Tenim el llibre i la pel·lícula a la mediateca



Sufragistas








Les pel·lícules del mes setembre del 2016



Les pel·lícula del mes de juny del 2016



Les pel·lícules del mes d'abril/maig del 2016








Les pel·lícules del mes de març del 2016







Les pel·lícules del mes de febrer del 2016

Aquest mes de febrer us presentem tres pel·lícules d'animació:

Kerity. La casa de los cuentos

Un llibre de literatura infantil al cinema. En Nat i el secret de l'Esperança.


L'esparança, l'àvia d'en Nat mor i li deixa com a herència el contingut de la seva gran biblioteca. En Nat descobreix que la biblioteca amaga grans secrets i els personatges dels llibres prenen vida, entre ells en Pinotxo, l'Alicia...En Nat haurà d'ajudar a tots aquests nous amics ja que estan sota un gran perill.

El film està dirigit per Dominique Monfery, qui porta molts anys en el terreny de l’animació i en el departament artístic de la Disney i compta amb l’extraordinari guió de l’escriptora Anik Leray , autora també de l’album il·lustrat.

En Kerity, la casa dels contes, cal destacar el delicat i personal estil de la il·lustradoraRébecca Dautremer autora de la composició líneal i cromàtica dels personatges en la seva versió original francesa.




DEL REVÉS (Inside out) Una pel·lícula a on es veu com funcionen les emocions


La increíble historia de Caperucita Roja. 
Hi ha moltes maneres de veure una mateixa situació








La pel·lícula del mes de gener 2016






XII mostra de Cinema espiritual 2015



Les pel·lícules del mes de desembre 2015


Sommieu, imagineu... 
Pel·licula inspirada  amb la
vida de l'escriptor James Mathew Barrie i la seva obra Petere Pan.Una pel·lícula molt emocional, poética, divertida i alhora dramàtica. Molt aconsellable ,gran interpretació 
de Johnny Deep i Kate Winslet



Pel·lícula basada en la obra de Anddy Mulligan
Amistat, lleiealtat i esperança


La pel·lícula del mes de novembre 2015















































































































El significat de maktub prové de la llengua àrab i vol dir 'estava escrit', o sigui tot allò que succeeix està predeterminat a succeir, però aquest destí potser pot canviar segons el camí escollit


Les pel·lícules del mes de setembre i octubre 2015





Podeu consultar altres pel·lícules a 
Novetats de La Teca de la mediateca



Les pel·lícules del mes de juny




Podeu consultar altres pel·lícules a 
Novetats de La Teca de la mediateca






La pel·lícula del mes de maig
La sal de la Tierra de Sebastião Salgado





Les pel·lícules del mes d'abril.











Les pel·lícules del mes de març.






Les pel·lícules del mes de febrer.











La pel·lícula del mes de gener.




Les pel·lícules del mes de novembre.
Nebraska i Lunchbox










Les pel·lícules del mes de novembre.
Contagio i 12 años de esclavitud






Les pel·lícules del mes de setembre i d'octubre
MUD


La pesca de salmón en Yemen






Les pel·lícules del mes de juny





JUNY 2014

10.000 Km.

Big bad wolves

“En un lugar sin ley”: Somos los que somos

Las mejores películas del año 2013

'Las tres vidas de Pedro Burruezo': Música y vida

"Los ojos amarillos de los cocodrilos": Dos hermanas

Madre e hijo

“Snowpiercer (Rompenieves)”: Sube, que se va

La religión como jaula

"Un castillo en Italia": La 'selfie' de Valeria Bruni

Viva la Livertá


ABRIL-MAIG 2014


La pel·lícula del mes maig

                                                        "En llamas" 







La segona part de la triologia dels Jocs de la fam.
A la mediateca tenim els tres llibres i les dues pel·lícules



La pel·lícula del mes d'abril
"La leyenda del pianista en el océano" 




MARÇ 2014

















La pel·lícula del mes de març




Un pare de familia viudo al jubilar-se vol reunir a tots als seus 4 fills tot fent un sopar. Quan veu que cap d'ells es presenta, decideix fer un viatge per anar a visitar-los, és llavors quan descobreix que la realitat de les seves vides no té res a veure amb el que ell s'imaginava.

Febrer 2014

Agosto

Blackfish

Caníbal

Capitan Philips

Cruce de caminos

El futuro

El lobo de Wall street

El médico aleman

El último de los injustos

Gloria

Grand piano

Ignasi M LV

La gran estafa americana

La historia de Adel

La plaga

La Venus de las pieles

Nebraska

Obra 67

Perder la Razón

Prisioneros

Pussy riot

Qué hacemos con Masie Ruiz...

Rush

The Grand master

Un cerdo en Gaza

Una cuestión de tiempo

Vivir es fácil con los ojos cerrados



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada