dimecres, 18 de novembre del 2020

Dijous, mercat a Granollers poesia a l'escola

Aprofitant que es celebra la 25a Setmana de la ciència del 14 al 29 de Novembre avui farem una petita barreja de poesia, dites i llibres amb un toc de ciència.

Algú s'anima a fer un poema científic pel proper dijous?  Si us animeu el publicarem el proper dijous a La teca de la mediateca


MUNDO ESCONDIDO

Es el lugar de las computadoras
    y de las ciencias infalibles.
Ante mis ojos te evaporas
      -y creo en las cosas invisibles.

José Emilio Pacheco



H.A. Einstein deia:

"Si vols un adult amb pensament creatiu, de petit  explica-li molts contes. 

Sí, a més, el vols savi explica-li més contes."

Octubre 2016 Biblioteca  escolar Pia Granollers


Lectures amb un toc de ciència


Clica per veure més títols

Ressenya:

Ho faries? Viatjar en el temps i poder salvar la vida del teu pare o potser millor no somiar en una altra vida i gaudir la que estàs vivint. 

Sabeu que significa Kali? 

El temps és relatiu tal i com deia Albert Einstein, llegint aquesta novel.la ho he comprovat ja que he viatjat des de l’any 1984 als nostres temps en només dos dies.


Ressenya:
Intriga, emoció, amistat, amor i molta química per resoldre un seguit de crims a la ciutat de Barcelona. Una novel·la àgil de llegir a on aprens que entre la ciència, els aprenentatges i el dia a dia de la vida existeix un vincle d'unió.  
De ben segur que els joves de la novel·la han après molt més de la vivència viscuda que d'una classe curta i rasa de química o història: com ha d'actuar un periodista, el saber de la gent gran, dels mestres, tot amanit amb molta química sense haver de memoritzar sense sentit la taula periòdica per poder superar el control final.


Els perfils de la ciència

 Petit muntatge a on es presenten personalitats i cites que en el passat han bastit els fonaments en què es basa la ciència actual.



(Hi ha la biografia de més de 54 científics)


A la mediateca tenim els llibres! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada