dimecres, 15 de gener del 2014

Dijous, mercat a Granollers poesia a l’escola

Juan Gelman
Ahí està la poesía, de pie contra la muerte.Juan Gelman
Il·lustració Jaime Suárez

D'entre el seu grapat de poemes hem triat un que ens sembla genial per expressar el que sentim, a més de ser una poesia que juga amb les lletres i les paraules, una poesia propera també al món infantil.
Desconsoladamente.

Des
con sol,
hada,
mente.

Juan Gelman
Font: Poesia infantil i Juvenil




Cliqueu el link per escoltar el poema:


El poeta i periodista argentí Juan Gelman ha mort als 83 anys a Mèxic. Durant la seva llarga trajectòria va guanyar nombrosos premis literaris, com ara el Cervantes, el més prestigiós en llengua castellana, el 2007. La seva obra es carateritza perl’elevat grau de compromís social i en contra de les injustícies, potser, precisament, per les experiències que li ha tocat viure.
Gelman va néixer a Buenos Aires el 1930. La seva biografia està marcada per la desaparició d'un dels seus fills, que va sertorturat i assassinat per militars argentins durant la dictadura. A aquest dolorós episodi, cal afegir-hi la desaparició de la seva néta, Macarena, descendent d'aquest fill mort. Gelman la va buscar durant 23 anys, fins que, al final, la va trobar a l'Uruguai,on vivia amb la família d'un policia que l'havia criat.
Es va exiliar el 1976 i va viure a Roma, Madrid, Managua, París, Nova York i Mèxic. Va combinar l'activitat política contra la dictadura amb feines per a la UNESCO. Els darrers anys, els ha passat a la ciutat de Mèxic.
Font: Portal informatiu de TV3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada