dimarts, 15 de març del 2011

21 de Març Dia Mundial de la Poesia








El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per festejar-lo, la poeta Marta Pessarrodona ha escrit el poema Poesia: una visió personal, que hem traduït a vint llengües, les oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els nous ciutadans del país. El Dia Mundial comptarà també amb tot un seguit de recitals poètics arreu dels territoris de parla catalana. Amb aquesta iniciativa esperem compartir amb vosaltres el desig que la bellesa de les paraules faci de pont entre els pobles i les cultures.
Tota la informació sobre les accions i celebracions al voltant del Dia Mundial de la Poesia es pot consultar al bloc http://diamundialpoesia.wordpress.com/, un espai de participació i d’intercanvi per a entitats i col·lectius arrelats al nostre país i que treballen en la promoció de la seva pròpia llengua oferint-los la possibilitat de traduir els poemes originals.
A l’apartat del bloc “Com participar-hi” trobareu les diferents possibilitats de sumar-se a la celebració d’aquest Dia Mundial:
ajudeu-nos a difondre el fet poètic per tota la xarxa i si teniu un bloc, Twitter o Facebook compartiu l’enllaç del bloc (http://diamundialpoesia.wordpress.com/) amb els vostres amics i seguidors!
Inscriviu-vos al bloc! I rebreu, directament al vostre correu electrònic, un avís quan s’actualitzi el bloc.
Si organitzeu un acte o recital per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, envieu-nos la informació i l’afegirem a la graella d’accions d’aquest 2011. I si ens feu arribar fotografies també les penjarem.
Pots traduir el poema de Marta Pessarrodona a una llengua que no estigui al nostre llistat? Ens la pots fer arribar a través del bloc i la penjarem amb la resta de traduccions.
Graveu un vídeo llegint els vostres propis versos o els del vostre autor o autora preferits i envia’ns-el a l’adreça comunicacioilc.cultura@gencat.cat. El penjarem al bloc, i al nostre canal de Youtube!
Preferiu escriure? Envieu-nos els vostres versos a l’adreça comunicacioilc.cultura@gencat.cat i els penjarem al bloc.
Aquesta informació ha estat trobada a: http://diamundialpoesia.wordpress.com/