divendres, 11 de març del 2011

Novetats editorials

Us fem cinc cèntims de les darreres novetats editorials que han entrat a la biblioteca/mediateca de l'escola:

- La casa cantonera, de Sílvia Alcàntara (Edicions de 1984).
Segona novel·la d'aquesta escriptora de Puig-reig i que actualment viu a Terrassa. La Sílvia Alcàntara es va donar a conèixer el 2009 amb la publicació d'Olor de colònia, un èxit esclatant de crítica i vendes, finalista del Premi Llibreter (2009), que evoca la vida d'una colònia tèxtil catalana durant la dècada de 1950.
A La casa cantonera dues germanes es retroben per repartir-se les poques coses que els ha deixat la mare en morir. L'autora basteix una novel·la com una torrentada on els sentiments tèrbols i els desitjos profunds es mostren sense traves i on la serenitat només arriba amb l'acceptació dels sentiments oposats de l'ànima.


- L'home de la maleta, de Ramon Solsona (Edicions Proa. L'autor, entre altres, de Les hores detingudes (premi Crítica Serra d'Or, Prudenci Bertrana i Lletra d'Or al 1994) o No tornarem mai més, presenta la història d'un antic músic d'orquestra de ball que, un bon dia, decideix fer la maleta i viure un mes a casa de cadascuna de les seves tres filles. Descol·locat però gat vell, fa una crònica divertida i sense manies dels nous models de família.