divendres, 21 de novembre del 2014

19a setmana de la ciència. Divendres

Edifici: La Torre Castanys , també anomenada Casa Sureda , ubicada al bell mig del Parc Nou, acull el Museu dels Volcans o secció de ciències naturals del Museu Comarcal de la Garrotxa, que integra espais interiors d’exposició i espais exteriors com el jardí botànic de vegetació autòctona amb un itinerari recomanat que permet conèixer una roureda declarada arbreda monumental per la Generalitat, el jardí de plantes medicinals o l’estació meteorològica.




Avui marxem cap a Olot.
El museu dels volcans on hi trobareu una exposició sobre vulcanisme molt complerta i una simulació de terratrèmols molt emocionant!!!
Més informació a:
Museu dels volcans


LA TÈRMICA S'ACTIVA


Edifici: La Tèrmica de Roca Umbert, tal i com es conserva, és una construcció singular en què es produïa energia mitjançant primeres matèries com el carbó i el fuel que actualment estan en desús a causa de l’elevat grau de contaminació que provoquen, tot i que en alguns països encara s’utilitzen pel seu dissimulat baix cost econòmic. L’edifici que l’acull va ser construït a inicis de la dècada dels anys 50 del segle passat, ja que, segons la documentació, el 1952 ja hi havia instal·lada la primera caldera.
L’augment de la producció tèxtil i les habituals restriccions elèctriques van fer necessària la compra d’aquest equipament perquè proporcionés, de manera autònoma, l’energia que la fàbrica necessitava.
Es tracta d’un patrimoni singular per dos motius: perquè és representatiu d’un tipus de producció energètica que va existir al nostre país durant un temps marcat per la dictadura i l’autarquia econòmica i perquè actualment se’n conserven molt pocs en què encara s’hi pugui observar tot el conjunt.



El passat dissabte 15 de novembre, a les 12 del migdia, hi va haver el programa inaugural per presentar la Tèrmica de Roca Umbert com a espai museïtzat amb un acte institucional. A partir d’aquest dia, sota el títol La Tèrmica s’activa!, es podran visitar les instal·lacions de manera gratuïta cada dissabte, de 18 a 20h i diumenge, d’11 a 13h.


Aquest sí que no hi ha excusa, està auí mateix
més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada