dilluns, 5 d’octubre del 2015

Henning Mankell i Miquel Desclot

Adéu a Henning Mankell

L’escriptor suec Henning Mankell, mestre de la novel·la negra, ha mort avui 5 d’octubre a Goteborg a l’edat de 67 anys.
Mankell també va escriure un bon grapat de llibres per a joves entre els que destaquem molt especialment El gos que corria cap a un estel  o també Viatge a la fi del mónLes ombres creixen al capvespre, El noi que dormia a la neu... (Podeu demanar en préstec els llibres a la mediateca

Descansi en pau.




Font: CLIJCAT

Miquel Desclot XIV Premi Aurora Díaz-Plaja



Miquel Desclot ha estat el guanyador del XIV Premi Aurora Díaz-Plaja per la glossa sobre Joana Raspall que va presentar al V Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana.


El premi, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, reconeix articles, estudis o investigacions sobre literatura infantil i juvenil catalana, i és l'únic guardó de la nostra literatura que reconeix la crítica i l'estudi en l'àmbit de la LIJ.
El jurat, format per Josep M. Aloy, Glòria Gorchs i Pere Martí i Bertran, ha volgut destacar de l'article, i alhora de tota l'obra dedicada a la LIJ de Miquel Desclot, el rigor, la documentació, el didactisme, l'amenitat i la qualitat del text des de tots els punts de vista (lingüístic, literari…)
El premi es lliurarà el proper dissabte 10 d'octubre en el marc d'una activitat familiar que tindrà lloc a les 12 del migdia a la sala d'actes de la biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona.


Font: CLIJCAT




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada