dilluns, 20 de desembre del 2010

Llibres per Nadal

Si teniu ganes de llegir per Nadal us proposem dos nous títols que podeu demanar en préstec a la biblioteca i mediateca de l'escola:

- Sé el que estàs pensant, de John Verdon. Editorial Proa.
L'autor del llibre, John Verdon, ha debutat com a escriptor amb aquesta novel·la de gran èxit, després de jubilar-se de director creatiu en diverses agències publicitàries. Es tracta d'un trhiller intel·ligent i elèctric, el matrimoni perfecte entre l'èxit de vendes i el llibre de culte.

- Aurora boreal, d'Asa Larsson. Editorial Columna.
Una novel·la negra de l'autora sueca Axa Larsson, que ha assolit un èxit rotund i immediat. La trama de la història té com a punt de partida un crim esgarrifós ocorregut a Kiruna, una petita ciutat al nord de Suècia. Victor Strandgard, fundador de l'església de la Font de lña Nostra Fortalesa, ha aparegut mutilat a la seva parròquia...

divendres, 17 de desembre del 2010

L'esmorzar literari dels alumnes de batxillerat



El dijous 16 de desembre, a l'hora del pati, la mediateca va acollir els alumnes de batxillerat que van participar en el segon esmorzar literari organitzat per a ells. Entre mossegada i mossegada vam parlar dels llibres que els nois i noies de 16 i 17 anys llegeixen per plaer (i no tant per plaer, com són les lectures obligatòries...).
Alguns dels títols que van comentar van ser els següents:

- El Clan del oso cavernario. Auel, Jean M.

- Collita negra. Susana Vallejo Chavarino

- Trucant a les portes del cel. Bosck, Bel

- El libro de la buena suerte. Raphaële Vidaling

dimecres, 15 de desembre del 2010

Recomanacions de llibres per Nadal

Aprofitant que s'apropen les tan anhelades vacances de Nadal, des de la biblioteca i la mediateca de l'escola us volem fer algunes recomanacions de llibres per si aquests dies teniu temps per llegir. Totes les obres que trobareu a continuació són novel·les dirigides al públic adult i que podeu trobar a la nostra biblioteca i mediateca:

- Contra el vent del nord, de Daniel Glattauer:
El llibre només recull els correus electrònics que s'envien dues persones que no s'han vist mai físicament, però que a mesura que es coneixen a través de les paraules senten créixer dins seu l'atracció d'un vers l'altre. Tal com trobem a la contraportada: "Like rep un correu electrònic per error i el respon. L'Emmi li agraeix que ho faci. Sense ser conscients del que vindrà comencen a intercanviar una sèrie de correus amb un humor intel·ligent, que et fa somriure i que t'atrapa. Comences a llegir i no el pots deixar i encara en vols més. Després de setmanes de correus amunt i avall, l'Emmi, casada i amb dos fills sobrevinguts, i en Like, que es recupera d'una relació trencada, estableixen una relació que va més enllà de les paraules i el teclat, no es veuen ni es toquen però se senten. Podran resistir tots aquests sentiments una trobada física? La màgia desapareixerà?".

- Cada set onades, de Daniel Glattauer:
Es tracta de la continuació de Contra el vent del nord. Ara els protagonistes ja s'han trobat cara a cara. Pot ser que la màgia que els correus electrònics han establert entre ells desaparegui quan posin rostre i cos als textos? O potser l'atracció encara serà més intensa?

- El sopar, de Herman Koch:
Una narració inquientant, molt ben escrita, on l'autor s'inspira en el crim del caixer automàtic de Barcelona per muntar una història on es posa a prova fins on es pot arribar per protegir un fill i alguna cosa més...

- La casa del propòsit especial, de John Boyne:
Mentre acompanya la seva muller Zoya, que agonitza en un hospital de Londres, Georgi Danilovich Yáchmenev rememora la vida que han compartit durant sesenta-cinc anys, una vida marcada per un gran secret que mai ha sortit a la llum.

- Màrmara, de Maria de la Pau Janer:
Obra que va obtenir el premi Sant Joan l'any 1993. Màrmara és una recreació del mite de la bella i la bèstia. Una noia jove arriba a Mallorca per organitzar-hi una exposició. Coneix un artesà, més aviat lleig i ja gran, que ha creat una peça d'orfebreria meravellosa: un anell amb propietats màgiques que només posseirà la dona que ell escollirà. L'encontre entre la bella i la bèstia –entre la bellesa i la saviesa- crearà la màgia de l'amor. Un amor estrany i difícil que no sap com fer camí.

divendres, 10 de desembre del 2010

Esmorzars i cafès literaris


Des de la biblioteca i la mediateca de l'escola ampliem el ventall gastronòmic de les propostes literàries. A més dels esmorzars literaris, aviat podrem degustar els cafès literaris.

Anem a pams!

Esmorzars literaris per a professors:
El dijous 2 de desembre vam organitzar el darrer esmorzar literari de l'any 2010 per als professors del carrer Guaiaquil. Els llibres que es van recomanar van ser els següents:
- Olive Kitteridge. Elisabeth Strout
- La casa del propòsit especial. John Boyne
- Va de mestres. Juli Palou. Jaume Cela
- Màrmara i Orient i Occident. Mª de la Pau Janer

Esmorzar literari per a alumnes:
El dijous 16 de desembre acollirem per segona ocasió l'esmorzar literari dels alumnes de batxillerat. Esperem que vagi tan bé com el primer.

Cafè literari:
Es tracta de la darrera proposta culinàrio-literària que proposem des de la biblioteca i la mediateca de l'escola. Està adreçada als pares i mares de l'escola, amb l'objectiu que, tot parlant de llibres i literatura, coneguin i emprin la biblioteca i la mediateca.
Tenim previstos 3 cafès literaris al llarg del curs. El primer tindrà lloc el divendres 17 de desembre, de les 15.30 a les 16.30, mentre que els altres dos es faran al març i al juny. Per al cafè literari de la setmana vinent hem preparat tot de llibres fantàstics de diferents edats per recamanar amb una seguretat total que agradaran a qui els llegeixi.

Bon profit!


Monllibres: El món dels llibres

El món del llibres (www.monllibres.urbea.org/) és un projecte telemàtic que posa l'ènfasi en el foment de les habilitats de comprensió lectora i d'expressió escrita, a través de la lectura col·lectiva a l'aula i les TIC, i les possibilitats que aquestes obren al desenvolupament de la funció comunicativa del llenguatge.

El món dels llibres és un projecte dissenyat per treballar els continguts de l’àrea de llengua, especialment la comprensió lectora i l’expressió escrita, però el seu enfocament és multidisciplinar, per afavorir els aprenentatges significatius.

Es tracta d’un projecte obert, ja que permet al professoral dissenyar un currículum adaptat a les necessitats del seu alumnat, tant pel que es refereix a la temporització, ja que es pot participar per trimestres o durant tot el curs, com per la utilització del material didàctic, que es pot seleccionar i adaptar a cada alumne/a.

Els alumnes participen en activitats conjuntes com fòrums, treballs d’investigació i jocs florals. En el primer trimestre realitzem el fòrum de les presentacions i durant el segon trimestre un fòrum temàtic. Els jocs florals es realitzen el dia del llibre.

Fins a finals del curs 2007-2008 ha funcionat com a projecte telemàtic . Actualment no funciona plenament com a tal, ja que després de vuit d’anys de funcionament no s'han sabut trobar els suports necessaris per tal que la tasca de l’equip coordinador no resulti una feina més afegida a la tasca docent sense més recompensa que la gran satisfacció de promoure activitats motivadores per als alumnes. Tanmateix, es continuen organitzant fòrums, però de forma limitada tant al nombre de fòrums com al de les escoles participants. També es posa a disposició de qualsevol docent, sigui usuari registrat o no, tot el material didàctic que els participants en el projecte han anat elaborant al llarg d’aquests anys.