divendres, 16 de desembre del 2011

La revista infantil 'Tretzevents' tanca "per manca de suport econòmic"


La revista infantil 'Tretzevents' tanca "per manca de suport econòmic"

Una mica de història:
 Iniciada el 1951 al Seminari de Solsona, sota la direccióde mossèn Climent Forner, es titulava, aleshores "L'Infantil".
El gener de 1963 comença una nova etapa impulsada des de Barcelona, dirigida des de llavors pels germans Manuel i Miquel-Àngel Sayrach.
El 1968 passà a dependre de les «Publicacions de l'Abadia de Montserrat» i el 1973 canvià el títol pel de "Tretzevents".
El gener de 1995, la revista va publicar el número 700. A partir del número 701 s'inicia una nova etapa amb dos canvis importants: canvi de direcció i de periodicitat: Montse Ginesta n'és la nova directora i la revista, abans quinzenal, és mensual.
La finalitat, però, és la mateixa: crear una publicació moderna, de qualitat i adequada a la realitat actual. Hi col·laboren, els millors escriptors i il·lustradors catalans del gènere infantil i juvenil.
Manté l'interès pel còmic actual i de producció pròpia. Així, a les pàgines de "Tretzevents", la incorporació de nous dibuixants d'historietes és constant.
Temes de literatura, ciència, geografia, història, cinema, divulgació general.. passatemps, cançons, jocs, concursos i una infinitat de temes i de propostes fan de "Tretzevents" una publicació d'alta qualitat.
És la revista més antiga de les que es publiquen en català. L'any 1988 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi, de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada