dimecres, 24 de febrer del 2016

Any Llull


Aquest 2016 es celebra l'any Llull coincidint amb el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador nascut a Ciutat de Mallorca, un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa.

Llull al facebook per Marta Botet


Sílvia Bel posa veu a Ramon Llull


Deia l'Amic a l'Amat que per molts camins venia al seu cor i es mostrava als seus ulls, i amb molts noms l'anomenava la seva paraula; però l'amor amb el qual li donava vida i el mortificava era un, i només un.

S'absentà l'Amat del seu Amic, i l'Amic cercava el seu Amat amb la memòria i amb l'enteniment per tal de poder-lo estimar. Trobà l'Amic el seu Amat i li demanà on havia estat. Respongué: "En l'absència de la teva memòria i en la ignorància de la teva intel·ligència."

L'Amic provà si l'amor podia mantenir-se en el seu cor sense recordar el seu Amat, i cessà el seu cor de pensar i els seus ulls de plorar. I s'extingí l'amor i l'amic romangué en la confusió i demanà a la gent si havien vist l'Amor: "Digues, foll, tens vergonya de la gent quan et veuen plorar pel teu Amat?" Respongué que vergonya sense pecat és manca d'amor del qui no sap estimar. 
 

Ramon Llull

Recursos sobre Ramon Llull elaborat per l'Escola el Sitjà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada