dimecres, 30 de maig del 2018

Fem recerca a la biblioteca

S'acaba el curs però res s'atura, i la biblioteca la tenim ocupada per petits, grans investigadors.
Des de fa unes 4 setmanes que els alumnes de 1r de primària, han estat observant els guppys. Cada aula té una peixera amb uns 10 o 12 guppys. Durant uns dies han estat observant i cuidant els peixos. Ara ha arribat el moment de contestar els seus dubtes. Una de les activitats per fer la recerca és que els alumnes venen a la biblioteca.
Hem fet un petit joc per ensenya'ls-hi la diferència entre llibres de coneixements i de ficció, d'una pila de llibres havien de seleccionar quins eren els d'imaginació i quins els de coneixement, per així poder treballar amb els llibres adequats, poder fer la recerca i respondre a les seves preguntes. També han pogut consultar un petit dossier elaborat per les mestres.
Durant aquestes sessions hem observat que a partir del que han observat diàriament, de la lectura,  visualització dels llibres, raonament  els alumnes han pogut respondre a molts dels seus dubtes.
M'agrada molt veure com els hi agrada consultar els llibres i poder descobrir allò que necessiten o allò que no s'esperaven. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada