dimecres, 5 de desembre del 2018

L'estudi Xevidom ens visitaAvui dia 4 de novembre del 2018, en Xevi i la Montserrat de l’estudi Xevidom situat a Calldetenes, han vingut a l’Escola Pia a fer-nos una xerrada sobre els passos a seguir per realitzar un bon còmic.

La Montserrat, la guionista de l’estudi, ens ha exposat la seva feina darrera d’un còmic; per començar hem de tenir una idea sòlida que els hi agradi als editors. Seguidament, hem d’elaborar un guió tècnic que caurà en mans del dibuixant. Aquest, serveix per guiar els dibuixos de l’il·lustrador i decidir com serà cadascuna de les vinyetes, personatges i accions del còmic. També s’incorpora l’estètica que volen transmetre com la forma de la bafarada, els colors, els plànols, etc. Un cop argumentat el treball del/la guionista, és el torn d’en Xevi, l’il·lustrador. Ens ha informat sobre les diverses maneres de dibuixar una il·lustració però, segons ell, avui en dia es pot fer un còmic digitalment en condicions. Si es tracta d’un dibuix a làmina, pots començar amb un llapis. Llavors es ressegueix amb un permanent negre amb forma de subrayador que dona autenticitat. Ell destaca el fet de jugar amb les línies grosses i primes que faran el dibuix més èpic. Després d’explicar-nos la part que li pertoca de la presentació, ha passat a fer-nos un exemple seguint tots els passos. Primer ha plasmat la idea creada en mig de la presentació, i per ser més realista, ha utilitzat dues alumnes de 1r C per representarles amb més detall en un Storyboard (un esbós). A continuació, ha començat a treballar el dibuix final a partir del seu esborrany. Acabada la feina de dibuixar, l’ha pintat amb aquarel·les.

Més tard, amb la il·lustració finalitzada, gràcies a la intervenció dels professors, ens ha donat consells i idees per saber com dur a terme el nostre còmic protagonitzat i inspirat del llibre El noi del vestit.

En acabar, ens hem acomiadat cordialment i els hem donat les gràcies per dedicar-nos els seu temps. Ha estat una xerrada que ens ha servit de molta ajuda.

Adriana Mejias i Jana Sala alumnes de 1r ESO C


Cliqueu a la imatge per veure tot l'àlbum
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada