divendres, 10 de maig del 2019

Comunicat de premsa de la Champions book


La setmana passada van començar la Champions books a CS de la nostra escola. A 5è van passar les semifinals el grup de la Marina i la Fina i la final la va guanyar el grup de la Marina.

A 6è han passat el grup d'en Josep M i la Marina. Ha estat una sessió molt renyida i emocionant!
Us passem aquest comunicat per recordar la normativa, funcionament del joc. Heu de tenir clar que és un joc en equip i que hi sortim guanyant tots ja que durant el curs hem pogut gaudir de grans lectures.


Regles del joc:

La Champions books és pels alumnes de CS participar de la lectura de 5 llibres per curs, els mateixos llibres per a tots els grups participants. La participació en La lliga dels llibres és col·lectiva, cada equip classe ha de llegir els 5 llibres proposats Cada participant pot llegir tants llibres com vulgui i per participar a les eliminatòries com a mínim n'han d'haver llegit 2. Quants més llibres hagin cada grup classe, més possibilitats d'arribar a la final. Després de llegir els llibres, cada participant ha de preparar preguntes sobre els llibres, que aniran dirigides als grups amb els quals competiran. És important que el màxim d'alumnes llegeixin el màxim de llibres.
La champions books s'estructura en una semifinal i una final entre els grups-classe. A la semifinal es faran les preguntes proposades pels participants. Les preguntes de la final seran algunes dels participants i altres el·laborades per l'àrbitra/bibliotecària i les mateixes pels dos grups. Pels voltants de Sant Jordi es farà la final i la classe guanyadora i la semifinalista tindran un premi grupal.


Jugadors:

Tots aquells nens i nenes que vulguin gaudir llegint i descobrir noves aventures
Han d'acceptar les decisions de l'àrbitre/bibliotecari i les regles de joc.
Els participants de la Champions books han de tenir fairplay


Protocol de l'àrbitra/bibliotecària ESPORT/LECTOR:

1 En les competicions lectoesportives, persona encarregada d'interpretar les regles del joc, de sancionar els jugadors que les transgredeixen i, en els casos dubtosos, de decidir el guanyador i el perdedor é la àrbitra bibliotecària.

2. La seva feina consta en llegir-se tots els llibres dels exploradors
3. Cuidar als seus participants fent els préstec i la devolució dels llibres de la forma més engrescadora i eficient possible.
4. Recepcionar les preguntes fetes pels seus participants
5. Escollir i revisar les preguntes fetes
6. Portar a terme les finals i semifinals del concurs.
7. Aprendre dels seus lectors
8. Gaudir i fer gaudir d'aquesta activitat a l'alumnat i mestres de l'escola.


Gràcies per la bona participació.
Pilar Jarque
Podeu veure les fotografies clicant a la imatge:
2 comentaris:

  1. Pilar, aquesta activitat és fantàstica. Des de Menorca, enhorabona! Els àlbums ajuden molt a veure la bona tasca que esteu fent.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per aquestes paraules

    ResponElimina