Des de la biblioteca durant el que queda de curs exposarem al replà del 2n pis els cartells del La força dels valors.
L'exposició consta de 10 làmines, ideades i dibuixades per l'il·lustrador Francesc Rovira a on cada una d'elles parla d'un valor diferent. A les làmines hi ha un dibuix, la definició del valor i una cita d'algun personatge de renom..
Amb aquesta exposició itinerant podreu:
Treballar els valors
Llegir, escoltar i gaudir
Crear
Compartir
Per acabar molt bé el 2n trimestre només cal posar-hi una mica de creativitat
2 d'abril Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil 2025, que se celebra cada 2 d’abril des del 1967 en record i homenatge a Hans Christian Andersen.
La literatura infantil i juvenil és un camí que no podem deixar escapar. Ens obre camins i a cada pas gaudim amb ells.
Un any més, arriba Sant Jordi, un dia màgic per compartir històries i emocions a través dels llibres! Des d’ El Goig de Llegir, hem preparat amb molta cura un llistat de lectures recomanades per a totes les edats i gustos. Un recull especial pensat per engrescar petits i grans a gaudir del plaer de la lectura.
Us animem a explorar aquest llistat i a descobrir-hi el vostre pròxim llibre preferit. Podeu trobar aquests títols a la vostra llibreria de confiança o comprar-los el mateix dia de Sant Jordi, donant suport a la cultura i al comerç local.
Avui el poema l'acompanyem amb una de les cançons de la banda sonora "Once". Una película de "..vides complicades i trenades que han sapigut no perdre el fil..." El final de la pel·lícula hauria de ser el que és?
Yannick van Hove
DE NIT
en aquest viure tan senzill
de tantes vides complicades
sobreposades i trenades
has sapigut no perdre el fil
i saps cantar moltes tonades
senzillament perquè és bonic
i quan tot dorm i tu descanses
i amb el cap planxes el coixí
qui sap els somnis on viatgen
ni quin ball balla l'esperit
Enric Casasses
I don't know you But I want you All the more for that Words fall through me And always fool me And I can't react
And games that never amount To more than they're meant Will play themselves out
Take this sinking boat And point it home We've still got time Raise your hopeful voice You have a choice You've made it now
Falling slowly, Eyes that know me And I can't go back Moods that take me And erase me And I'm painted black
You have suffered enough And warred with yourself It's time that you won
Take this sinking boat And point it home We've still got time Raise your hopeful voice You have a choice You've made it now
Aquest dimarts 25 de març en Joan, la Paula, la Fiona, l'Èlia, l'Aina i l'Aleix han participat a la semifinal del Certamen de Lectura en Veu Alta organitzat per Enciclopèdia Catalana.
L'esdeveniment ha tingut lloc a l'auditori del barri Bellavista i ens ha permès passar un matí molt entranyable gaudint de les lectures en veu alta de tots els participants.
De la jornada ens quedem amb l'esforç, les ganes i el saber fer dels nostres participants, tant avui, el dia de l'esdeveniment, com durant els dies en què han esgarrapat estones de classe i de pati per poder venir a la biblioteca i practicar la lectura en veu alta.
Creiem que aquest esdeveniment és engrescador tant per als alumnes com també per als mestres i famílies, i des de la biblioteca us encoratgem a gaudir de la lectura en veu alta.
Amb els alumnes de 4t ben aviat anirem a l'illa de Paidonèsia. Ens estem cartejant amb Nicolau de l'illa de Paidonèsia. Cartes que van i venen de la Paidonèsia a la Pia de Granollers. De ben segur que passarem unes bones vacances.
Hem ballat sota un cel que ens plovia Hem omplert les veles de vent i ferides Hem trencat els rems quan la passió ens podia Mou el tronc Treu-te les espines
Ens vam fer fans del sol ahir I avui sabem d'on surt I avui sabem d'on surt
La teva sort és creure en tu I en tu i en tu Contracorrent amb un crit mut Que esclata el mur i es fa infinit
I anar fent un camí de pedra Amb les pedres del cam Sabran que vas fer bé en desprendre't Del que no et feia feli
Et queda bé remar plovent Anar-te preguntant com viure Et queda bé remar plovent Quan portes el bon temps a dins
Ens vam fer fans del sol ahir, ahir, ahir, ahir I avui sabem d'on surt I avui sabem d'on surt
La teva sort és creure en tu I en tu i en tu Contracorrent amb un crit mut Que esclata el mur i es fa infinit
Eh va Que soni la cançó de l'aire Allibera la crinera i salva't Que hi ha una part de tu que arriba Que hi ha una part de tu que fuig
Eh va Que soni la cançó de l'aire Allibera la crinera i salva't Que hi ha una part de tu que arriba
Hem ballat sota un cel que ens plovia Hem omplert les veles de vent i ferides Hem trencat els rems quan la passió ens podia Mou el tronc, treu-te les espines
Avui una mica de John Berger, somiant per uns instants que ens podríem nodrir de poesia i colors deixant enrere la violència i les pèrduesinnecessàries.
Every authentic poem contributes to the labor of poetry… to bring together what life has separated or violence has torn apart… Poetry can repair no loss, but it defies the space which separates. And it does this by its continual labor of reassembling what has been scattered.”
Tot bon poema contribueix al treball de la poesia... per reunir allò que la vida ha separat o la violència ha trencat... La poesia no pot reparar cap pèrdua, però desafia l'espai que separa. I ho fa amb el treball continu de remuntar allò que s'ha esberlat.
Te mando este rojo cadmio… és un llibre de cartes entre dos amics, John Berger y John Christie. Aquesta correspondència es va iniciar el febrer de 1997, quan, responent a una pregunta genèrica de Christie: “Quin podria ser el nostre proper projecte?”, Berger va respondre: “Envia’m un color…”
I una taca de vermell cadmi va creuar el Canal.
A Berger, aquest primer color li va suggerir innocència. “… el vermell de la infantesa… el vermell de les parpelles joves tancades amb força…”. Més tard va parlar del seu vermell preferit, el vermell de Caravaggio: “El vermell pel qual es jura amor etern. El vermell que té com a pare el ganivet.
els peus. Ja no tenir por. Sentir com puja la saba; amunt, amunt. Crèixer com un arbre. A la seva ombra aixoplugat algú que també se sent sol, sola com tu, com jo.
El poeta i slammer Salva Soler realitza aquest joc literari, creant un text que també podria anomenar-se "Quan Harry va perdre Sally", que es basa a crear una història, simplement amb títols de pel·lícules, sense afegir res més (ni un article, ni un "i", res) que no sigui el propi títol.
Un nou curs acompanyats amb l'escriptor Pere Martí i Bertran. Ja fa 10 anys que els alumnes de 2n es llegeixen el llibre La tortuga d'en Hans, és un llibre que atrapa i que en Pere cada vegada que ve ens el fa estimar més.
Els alumnes de 2n han gaudit llegint el llibre i amb la visita de l'autor. Li han regalat un poema de la Joana Raspall
81 alumnes de CM i CS han participat al Concurs de contes escrits per nens i nenes de la @pilarinbayes . Felicitats a tots els participants! Heu fet molt bona feina.
Per Sant Jordi sabrem si els finalistes del concurs. Podeu seguir la informació a Premi Pilarin Bayés #bibliotecaescolar @epiagranollers Gràcies a totes Les famílies participants pel vostre acompanyament
Una mare planxa la camisa del seu fill per a una entrevista de feina.
El seu futur ja no depèn de mi, sinó tan sols d’ell i de la sort. Però li planxo la camisa com si li dibuixés una aura protectora, com si a través d’ella la meva presència l’hagués d’acompanyar sense que ell ho sàpiga, inspirant-li la resposta justa i el gest adient -que, ben mirat, no sé quins són-.
Elimino les arrugues com si planxés les ones de les tempestes de la vida, com si li estigués aplanant els camins del món. Ell ni se n’adonarà, de tot això, com mai no ens adonem d’allò que trobem fet, a punt, en ordre, esperant-nos com si fos natural i no exigís cap esforç. Però és el que puc fer i el que em plau fer: somiar mentre planxo -tan pesat, tan avorrit, però de vegades, com ara, amb un toc d’amor, d’ansietat i de tendresa tan intens, que alguna cosa salva-.
Des de la biblioteca escolar ens hem endinsat al Museu (Mvsevm / Javier Sáez-Castán, Manuel Marsol )on els quadres, prenen vida.
Hem fet una pincellada a l'obra d'en Joan Miró. Els alumnes han pogut observar quins són els colors, formes, línies que acompanyen els quadres d'en Miró.
En un mural hem atrapat taques de colors. formes... endinsant-nos a la seva obra.
Ha estat una estona plena de colors, paraules i mirades.