divendres, 27 de novembre del 2015

Recomanacions de llibres per Nadal

LLibres per aquest Nadal. Grup d'animació lectora de l'Escola Pia de Catalunya



Recomanacions fetes per la mediateca de l?escola Pia de Granollers:

Llegim per Nadal

A continuació us proposem unes lectures que, no en tenim cap dubte, faran les vostres delícies durant les properes festes nadalenques:

Per els més petits:
  • TALLEC, Oliver. Qui, què, qui? Editorial Birabiro.
    Es tracta d'un llibre on cal ser molt observador i on es posarà a prova la capacitat deductiva dels menuts. Es tracta d'una bona proposta per passar una estona distreta i divertida amb els més petits de casa.
  • ALEMAGNA, Beatrice. El meravellós peludiu-renudiu-xiquitiu. Editorial Combel. L'Edith és una nena de 5 anys a qui els amics anomenen Eddie, que se sent una mica inútil, ja que a casa seva tothom té un do especial menys ella. Un dia sent dir a la seva germana que és l'aniversari de la mare i ella, que no vol ser menys que els seus familiars, decideix fer-li un regal molt especial: un “Peludi-Renudiu-xiquitiu”. És un llibre amb unes il·lustracions precioses i amb el qual pots passar una bona estona mirant tots els petits detalls.

Per a primària:
  • Modiano,Patrick; Il·lustrador: Sempé. Catherine. Editorial Blakie Books
    Portar ulleres quan ets petit pot semblar molest, pesat... però la Catherine i el seu pare ens ensenyen que no és pas cert, ja que gràcies a les ulleres imaginen el món de dues maneres diferents: quan es treuen les ulleres veuen "un món de somni, tou i delicat" i quan les porten estan al món real.
Una petita novel·la tendra i divertida que t'ajudarà a veure el món de maneres diferents tot i que no porteu ulleres.

  • BLYNTON, Enid; Il·lustrador: Tony Ross. Siete Secretos: El club de los Siete Secretos. Editorial Juventud
    Ser 7 amics, tenir les pròpies sigles CSS
    (Club Set Secrets), un cobert per fer les seves trobades, una contrasenya... i sobretot buscar algun misteri per descobrir. Els Set Secrets ho tenen tot i la seva primera aventura els convertirà en autèntics detectius.
Es tracta d'una nova edició del clàssic dels set secrets amb il·lustracions d'en Tony Ross.

Per a secundària:

  • MARTÍN, Andreu; RIBERA, Jaume. Els bessons congelats. Grup 62/Fanbooks

El Flanagan ja té dinou anys i se'n va a Valldenàs, un poble d’alta muntanya, on s'han trobat dos bessons morts i congelats enmig d’un bosc. Quan el Flanagan co mença a fer preguntes, de seguida s’adona que l’alcalde, la policia local i altres per sones sospitoses es comporten d’una manera massa estranya... El Flanagan es llança de cap a investigar!
Si no coneixes els llibres d'en Flanagan, en aquesta història tindràs intri ga i emoció assegurada. I si ja has llegit altres títols, continuaràs gaudint de les seves deduccions i aventures sempre properes i creïbles.
  • MORGENSTERN, Susie. Trad. Jordi Vidal. Cartes d’amor de 0 a 10. Edicions Pagès.

L'Ernest, de 10 anys, no té pare ni mare ni tampoc cap tipus de distracció de casa a l'escola i de l'escola a casa. Bé, cap no: compta amb una carta indesxifrable que el seu avi va enviar a l'àvia quan estava al front. A més, l'Ernest coneix a la Victoire, una nena de l'escola i la seva vida fa un tomb... Com diu l'Ernest la Victoire és natural, enèrgica. EXISTEIX!



Per a Batxillerat i adults:
  • VIVES, Antoni. I demà, al paradís. Editorial La Magrana.
Dues històries en paral·lel: la colònia espanyola de Fernando Poo, a Guinea Equa torial, als anys cinquanta i el Cadaqués aïllat dels anys vint i trenta que desembo quen en una de sola.
Literatura del país d'altíssima qualitat, al nivell de Les veus del Pamano, de Jaume Cabré, o Camí de sirga, de Jesús Moncada.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada