dilluns, 23 de novembre del 2015

Setmana de la ciencia 2015. Dimarts

Avui us volem presentar el llibre "Mensajes del agua" de Masaru Emoto.
Emoto deia que l'apariència dels cristalls de l'aigua depenien del lloc a on es trobaven, de si les paraules o pensaments eren positius o negatius...L'experiment consistia en congelar els diversos tipus d'aigua i després fer les fotografies dels cristalls formats.
Ho va fer amb aigües de ciutats, rius, llacs... i també va voler demostrar que la bona música i les paraules amables exercien un afecte positiu a l'aigua.
Emoto va ser molt criticat els seus experiments es consideren pseudocientífics.Tenim el llibre a la mediateca per si el voleu consultar.

Música i paraules

Aigües de rius, llacs, manantials de diferents llocs.

Arran d'aquest llibre, s'han fet experiments varis un d'ells, ens ha cridat l'atenció  i el portarem a terme des de la mediateca.
Consisteix en:
Posar dos pots amb una mica d'arròs bullit a cada un d'ells, al primer pot l'etiqueterem amb la paraula GRÀCIES i el segon l'etiqueterem amb un insult, en el nostre cas serà un dels insults del capità Haddock i esperarem uns dies a veure que passa. Qui ja ho experimentat diu que el pot a on diu GRÀCIES estava quasi fermentat i feia una olor agradable i a l'arròs amb l'insult "Pelacanyes..." s'havia enfosquit molt i feia molta pudor.

Els pots els tindrem exposats a la mediateca i a la cartellera de la biblioteca de primària.


Aprofitant l'expriment hem fet una exposició de llibres sobre el bon fer, les emocions i els avis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada