dilluns, 3 d’abril del 2017

Cafè literari a l'Editorial Alpina

El Cafè Literari per a pares i mares de l'escola del 2n trimestre va tenir lloc, com ja havíem anunciat prèviament, al local de l'Editorial Alpina.
La veritat és que va ser una trobada molt positiva i enriquidora per molts i diferents motius.
Vam començar coneixent en Martí i en Josep Maria, els quals ens van explicar en què consistia la seva feina i també ens van fer cinc cèntims de la història de l'editorial. Una història que es remunta més de 70 anys enrere, quan el Doctor Llobet i altres col·laboradors, van començar a elaborar mapes de manera absolutament artesanal i per necessitat: la seva afició a la muntanya els va fer adonar que no hi havia mapes actualitzats i correctes de les zones que volien conèixer. Es tractava , doncs, d'una afició més que d'una feina, ja que ho feien en el seu temps lliure i mentre mantenien les seves ocupacions laborals. 
En Martí i en Josep Maria van arribar a l'editorial a principis dels anys 90, època en la qual es van incorporar a l'editorial les noves tecnologies.
Més endavant, ja en el nou segle, també es van obrir a l'edició de llibres de literatura: tant per al públic infantil com adult, tot i que el volum per important de la seva producció continuen sent els mapes.
La trobada va servir perquè els assistents pugessin preguntar tot allò que els interessava, desconeixien o els cridava l'atenció de la seva tasca d'editors i de l'editorial en general.
En aquesta ocasió, el cafè va anar a càrrec d'ells i nosaltres vam posar la teca.
La sessió va acabar visitant el magatzem i emportant-nos un petit obsequi en forma de calendaris.
Per sobre de tot agraïm al Martí i al Josep Maria la seva acollida i generositat en tots els àmbits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada