diumenge, 23 d’octubre del 2016

Estimo les biblioteques

Estimo les biblioteques.

L'altre dia vaig llegir un article sobre la Rylands Library de Manchester. Sabíeu que és una biblioteca que es va crear per amor? L'edifici de la Rylands és una esglèsia d'estil neogòtic i el que més em va sobtar es que a dalt de la sala principal, hi ha una altra sala força misteriosa que s'hi accedeix des d'una escala de cargol? 
Les prestatgeries d'aquesta sala acostumen a  estar mig buides, però amb els llibres sempre ben arrenglarrats. I jo em pregunto què hi deu passar en aquesta sala. Hi viu un fantasma que es passa els dies i les nits ordenant els llibres? Els llibres tenen vida pròpia i un cop llegits s'arregleren ells mateixos allà on els correspon? 

Aquest principi de curs ha sigut intens per la biblioteca de l'escola i jo imaginava i desitjava que un bon matí em trobaria els llibres  tots ben arrenglarats, l'un al costat de l'altre, de la mateixa manera que a la Rylands Library. Però ni de bon tros. Això no passava.

Ves per on, però, que aquest dilluns quan m'he trobat la biblioteca tan ben endreçada he comprès que sí, que els fantasmes existeixen.
Us ha passat el mateix?/ En sabíeu res, vosaltres?

Gràcies a tots per la vostra feina i per estimar la nostra biblioteca.

Pilar Jarque

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada