Avui hem tingut la primera visita d'autors a l'escola amb en Francesc Miralles. Els alumnes de 2n d'ESO han llegit Pulsacions.
La xerrada l'hem fet a la sala d'acta de primària. Els alumnes han fet un munt de preguntes força interessants. En Francesc a partir de les preguntes ens ha fet gaudir escoltant les seves respostes. Han sorgit molts temes literaris, filosòfics...
Aquí podeu veure algunes fotografies de la sessió.
Si et sents trist i emboirat i necessites una ma si les coses les coses no et roden bé.
Tanca els ulls i pensa en mi que prest jo seré aquí com un raig de llum dins la teva foscor.
Digues baix el meu nom i on sa vulgui que estigui vindré de seguida a fer-te costat.
Primavera, estiu o tardor tot el que has de fer es dir-ho i vindré de cop, saps cert que tens un amic.
Si la boira te'n revolta i els núvols tapen el cel i un vent fred del nord sembla gelar-te el cor.
Tanca els ulls i pensa en mi que prest jo seré aquí tocant la porta a punt d'entrar.
Digues baix el meu nom i on sa vulgui que estigui vindré de seguida a fer-te costat.
Primavera, estiu o tardor tot el que has de fer es dir-ho i vindré de cop, saps cert es esperançador saber que tens amics.
La gent pot ser indiferent quen sofreixes t'ignoren no perdis mai el coratge no et desanimis.
Digues baix el meu nom i on sa vulgui que estigui vindré de seguida a fer-te costat.
Primavera, estiu o tardor tot el que has de fer es dir-ho i vindré de cop, saps cert que tens un amic. Tomado de AlbumCancionYLetra.com tens un amic tens un amic tens un amic en mi tens un amic
Els Gossos
A la mediateca podeu demanar en préstec algun dels llibres de l'editorial Nanit La filosofia d'aquesta editorial és:
A partir de la cancó escriuen un conte donant-li valor i el complementen amb activitats i aprenentatges.
cada conte ha estat interpretat per un il·lustrador diferent que l’ha plasmat a la seva manera.
Amb els alumnes de 4t hem iniciat l'activitat dels exploradors de llibres.
Aquest curs hem començat amb una interessant activitat., Jurat Exprés. A partir de 6 racons amb diferents aspectes d'una obra literària (Portada, il·lustració. text, inici, escenari i personatges). Els alumnes hauran de valorar els llibres que es llegiran aquest curs.
La prova definitiva per poder valorar quins llibres els hi han agradat més serà Llegir-los! i participar als Exploradors.
A cada una de les classes seran els mateixos alumnes que faran el préstec de llibres.
1.Trencar en cas d’emergència,de Carla Vall (Univers). Carla Vall, advocada i referent en temes de gènere, ha escrit una guia pràctica adreçada a les persones que han patit algun tipus de violència masclista. Lluny de ser un manual més pensat per entendre aquest tema des d'un punt de vista jurídic, ha fet una un document necessari perquè serveixi d'acompanyament a víctimes i supervivents, però també a qualsevol persona perquè pugui entendre i actuar davant d'un cas.
2.Cuéntalo, de Laurie Halse Anderson i Emily Carroll (La Cúpula). Aquest còmic va ser el quart llibre que més censura va patir l’any 2020 a biblioteques i centres escolars. Els motius que es van argumentar són els següents: punt de vista polític, visió esbiaixada contra els estudiants masculins i per l’aparició de violacions i blasfèmia. La protagonista pateix una agressió durant una festa on hi ha companys del seu institut, és incapaç d’explicar-ho a ningú fins que gràcies a un projecte artístic, començarà a obrir-se i demanar ajuda.
3.Hierba, de Keum Suk Gendry-Kim (Reservoir books). Un còmicbasat en el testimoni real de la Lee Ok-Sun, una noia coreana que darrere seu té una història duríssima: quan era petita els seus pares la van haver de donar en adopció per motius econòmics tot i que en realitat, acaba treballant com a esclava per una família coreana i acaba sent una “dona de confort” un eufemisme utilitzat durant la Guerra del Pacífic per referir-se a les dones (sobretot joves d'origen xinès i coreà) que el Japó va utilitzar com a esclaves sexuals pels membres de l’exèrcit japonès.
4.Florescència, de Kopano Matlwa (Sembra Llibres). Novel·la situada en la Sud-àfrica postapartheid. La Masechaba és una jove que comença a treballar com a metge en un hospital malgrat la seva il·lusió. Els seus inicis no seran fàcils, ja que haurà d'afrontar-los amb la condescendència amb la qual la tracten per ser jove o el racisme juntament amb problemes personals. Quan un dia pateix una agressió sexual, la Masechaba no pararà de preguntar-se per què: per què a ella? Què ha fet malament? Ho podrà superar?
5.Vera d'Elizabeth Von Armin (Trotalibros, però ed. en català a Viena). En aquesta novel·la, la Lucy és una jove que ha perdut al seu pare, sumida en la pèrdua acaba coneixent a Everard, un home vidu qui l’ajudarà a sortir d’aquesta tristesa amb el seu amor i bon tracte. Quan ja són casats, la Lucy comença a saber més sobre la Vera, la primera dona del seu marit i descobreix que va morir en estranyes circumstàncies. Una història amb molt de suspens, patiment i que barreja els estils de les Brontë i Austen amb la Rebecca de Daphne du Marier.
Un cop començada l'activitat dels Exploradors de llibres a tots els cursos de primària, amb els ajudants de biblioteca de 6è hem muntat la 1a Cartellera literària del curs. Com sempre està ubicada al replà de la 2a planta
Els escenaris són una part important dels llibres. En aquesta exposició hem volgut representar els diferents escenaris de les 24 lectures que es llegeixen als Exploradors de llibres (La màquina de les abraçades, l'Ottolina, el peix n. 14...) Els noms dels carrers són els títols i autors dels llibres que llegirem. Tots aquests escenaris els hem envoltat amb el skyline de Granollers.
La Mon Mas, narradora oral, entrevista a Marta Roig, bibliotecària i secretària tècnica d'Ibbycat Les dues ens parlen de la importància d'apropar la bona literatura infantil i juvenil als nostres lectors.
-Hem d'aconseguir recosir el món amb bones històries.
-Tant de la tradició oral com les històries que ens connectin amb el més proper i amb altres mirades, seran un bon recurs per gaudir de bones lectures.
- La importància dels bibliotecaris, mediadors, mestres per no abandonar els infants al mercat agressiu de la comercialització dels llibres infantils i juvenils, ensenyar-los així a valorar i gaudir de la literatura de qualitat.
- La literatura infantil i juvenil ha de tenir, silencis, ritme, tensió argumental, bons personatges amb tots aquests ingredients ben segur que tindrem bones històries.
El carter Llucià ens ha vingut a visitar a la biblioteca de l'escola.
Hem convidat els alumnes de P4 a la biblioteca així han pogut conèixer en Llucià. El carter Llucià els hi ha portat una motxilla per cada classe on hi ha cinc llibres, un per cada dia de la setmana. En Llucià els hi ha explicat que aquesta maleta se l'emportarien cada setmana un nen de la classe i així podran gaudir de la lectura amb tota la família.
Hem passat una estona molt agradable.
Gràcies Llucià per aquestes motxilles tan boniques i plenes d'aquests contes i aventures
Què us semblaria recitar el poema La vida es sueñomentre escolteu la peça Caprici núm. 4 de Dall' Abaco?
El resultat ussorprendrà!
Idea original de Ensemble Sanata @concerts.sanata, Caprici num.4 per a Cello
La vida es sueño
Es verdad, pues: reprimamos esta fiera condición, esta furia, esta ambición, por si alguna vez soñamos. Y sí haremos, pues estamos en mundo tan singular, que el vivir sólo es soñar; y la experiencia me enseña, que el hombre que vive, sueña lo que es, hasta despertar.
Sueña el rey que es rey, y vive con este engaño mandando, disponiendo y gobernando; y este aplauso, que recibe prestado, en el viento escribe y en cenizas le convierte la muerte (¡desdicha fuerte!): ¡que hay quien intente reinar viendo que ha de despertar en el sueño de la muerte!
Sueña el rico en su riqueza, que más cuidados le ofrece; sueña el pobre que padece su miseria y su pobreza; sueña el que a medrar empieza, sueña el que afana y pretende, sueña el que agravia y ofende, y en el mundo, en conclusión, todos sueñan lo que son, aunque ninguno lo entiende.
Yo sueño que estoy aquí, destas prisiones cargado; y soñé que en otro estado más lisonjero me vi. ¿Qué es la vida? Un frenesí. ¿Qué es la vida? Una ilusión, una sombra, una ficción, y el mayor bien es pequeño; que toda la vida es sueño,
y los sueños, sueños son.
Pedro Calderón de la Barca (1600-1681), La vida es sueño (1635)
Per celebrar-ho hem preguntat a les usuàries de la primera hora dels dilluns com se sentien a la biblioteca. Aquí teniu la seva resposta:
Jo a la biblioteca em sento...
Tranquil·la (Martina Bach)
Responsable (Naiara Sànchez)
Treballadora (Clàudia Carrillo)
Còmoda (Anna Guzmán)
Lector (AyoubLouah)
Bastant bé (Pol EScalera)
Divertida (Alba Silva)
Encuriosida
Creativa
Avorrit
En un món de soroll com el que vivim, entrar a la biblioteca i sentir el silenci et transmet pau i benestar, et fa endinsar a la lectura i gaudir enormement. Gràcies a les bibliotecàries per fer- ho possible. (Anònim)
I vosaltres?, com us sentiu quan sou a la biblioteca?
Aquest dibuix és de Anja Rozen, alumna de 13 anys de primària a Eslovènia, és la guanyadora del concurs internacional Plakat Miru. Anja va ser escollida entre 600.000 nens de tot el món.
"El meu dibuix representa la terra que ens connecta i ens uneix. "Els humans teixim junts. Si un es rendeix, altres cauen. "Tots estem connectats amb el nostre planeta i els uns als altres, però malauradament en som poc conscients. "
Estem teixits l'un en l'altre. Altres teixeixen al meu costat la meva pròpia història; i jo teixeixo la seva.
Comença la Champions Books a CS. Aquest curs hem començat amb una interessant activitat., Jurat Exprés. A partir de 6 racons amb diferents aspectes d'una obra literària (Portada, il·lustració. text, inici, escenari i personatges). Els alumnes hauran de valorar els llibres que es llegiran aquest curs.
La prova definitiva per poder valorar quins llibres els hi han agradat més serà Llegir-los! i participar a la Champions Books
Durant aquest mes de setembre els alumnes de CM i CS han visitat la biblioteca. Ala alumnes de CM han pogut escoltar el conte deEl segrest de la bibliotecària, de MargaretMahyi il·lustrat per QuentineBlake. Ens hem posat al lloc de la bibliotecària, els bandolers i els llibres i hem après a ordenar els llibres de la biblioteca. Per acabar la sessió hem explicat el conte Malacatú de Maria Pascual de la Torres.
Amb els alumnes de CS hem fet un recordatori del funcionament de la biblioteca tot acabant explicant l'àlbum il·lustrat Zoom de Itsvan Banyai.