dimecres, 23 de novembre del 2022

25 Novembre contra la violència de gènere

 


AMOR DEL BO


Recomanacions lectores a la mediateca de l'escola:
1. Trencar en cas d’emergència, de Carla Vall (Univers). Carla Vall, advocada i referent en temes de gènere, ha escrit una guia pràctica adreçada a les persones que han patit algun tipus de violència masclista. Lluny de ser un manual més pensat per entendre aquest tema des d'un punt de vista jurídic, ha fet una un document necessari perquè serveixi d'acompanyament a víctimes i supervivents, però també a qualsevol persona perquè pugui entendre i actuar davant d'un cas.

2. Cuéntalode Laurie Halse Anderson i Emily Carroll (La Cúpula). Aquest còmic va ser el quart llibre que més censura va patir l’any 2020 a biblioteques i centres escolars. Els motius que es van argumentar són els següents: punt de vista polític, visió esbiaixada contra els estudiants masculins i per l’aparició de violacions i blasfèmia. La protagonista pateix una agressió durant una festa on hi ha companys del seu institut, és incapaç d’explicar-ho a ningú fins que gràcies a un projecte artístic, començarà a obrir-se i demanar ajuda.

3. Hierba, de Keum Suk Gendry-Kim (Reservoir books). Un còmic basat en el testimoni real de la Lee Ok-Sun, una noia coreana que darrere seu té una història duríssima: quan era petita els seus pares la van haver de donar en adopció per motius econòmics tot i que en realitat, acaba treballant com a esclava per una família coreana i acaba sent una “dona de confort” un eufemisme utilitzat durant la Guerra del Pacífic per referir-se a les dones (sobretot joves d'origen xinès i coreà) que el Japó va utilitzar com a esclaves sexuals pels membres de l’exèrcit japonès.

4. Florescènciade Kopano Matlwa (Sembra Llibres). Novel·la situada en la Sud-àfrica postapartheid. La Masechaba és una jove que comença a treballar com a metge en un hospital malgrat la seva il·lusió. Els seus inicis no seran fàcils, ja que haurà d'afrontar-los amb la condescendència amb la qual la tracten per ser jove o el racisme juntament amb problemes personals. Quan un dia pateix una agressió sexual, la Masechaba no pararà de preguntar-se per què: per què a ella? Què ha fet malament? Ho podrà superar?

5. Vera d'Elizabeth Von Armin (Trotalibros, però ed. en català a Viena). En aquesta novel·la, la Lucy és una jove que ha perdut al seu pare, sumida en la pèrdua acaba coneixent a Everard, un home vidu qui l’ajudarà a sortir d’aquesta tristesa amb el seu amor i bon tracte. Quan ja són casats, la Lucy comença a saber més sobre la Vera, la primera dona del seu marit i descobreix que va morir en estranyes circumstàncies. Una història amb molt de suspens, patiment i que barreja els estils de les Brontë i Austen amb la Rebecca de Daphne du Marier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada