dimecres, 22 de maig del 2024

I les presses?


“En cotxe el paisatge es veu. A peu o en bicicleta es viu.” I jo el vull viure. 

Pons Ponç

"I les presses?


fotografia Marta Sabala Jarque            
No van amb mi. Fan ensopegar. El meu avi era paredador i no sabia llegir ni escriure, però era un home savi i bondadós que sempre em solia dir: “Ponç, si ho feim, ho hem de fer bé.” Aquesta era la base de la seva filosofia. Ben fet i amb calma. Una vegada també em va dir: “Si t’atures, veuràs com frisen.” Jo més que frisar el que vull és saber on vaig i gaudir i aprendre del camí. Per açò m’agrada caminar. A El rastre blau de les formigues vaig escriure: “En cotxe el paisatge es veu. A peu o en bicicleta es viu.” I jo el vull viure. Crec que la paraula clau és passió i la passió no està renyida amb la tranquil·litat ni la calma. En el fons sóc un contemplatiu. Al vespre, a Sa Figuera Verda, m’agrada veure com el sol es pon, en silenci, i sentir-me immers en la naturalesa, connectat amb tot el que m’envolta. I ja fosc, mirar de nit l’univers, fa que no perdi consciència de la nostra insignificança. ¿Saps d’on ve el títol d’El rastre blau de les formigues?"

Pons Ponç 
Entrevista sencera a Catorze Cultura viva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada